Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων υλοποιεί δρόμο προς το νέο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής και αποκαθιστά την παλαιά βρύση

Ο Δήμος Φαρσάλων υλοποιεί δρόμο προς το νέο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής και αποκαθιστά την παλαιά βρύση

 

Στην αποκατάσταση της παλαιάς βρύσης δυτικά Ζωοδόχου Πηγής και στην κατασκευή οδού προς το νέο κοιμητήριο θα προχωρήσει ο Δήμος Φαρσάλων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου.
«Παράλληλα με τα μεγαλύτερα έργα υποδομής και ανάπτυξης που υλοποιούμε, είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία ικανοποιώντας επιμέρους ανάγκες, όπως αυτή στη Ζωοδόχο Πηγή. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει ξανά ζωή στην παλαιά βρύση, ενώ παράλληλα θα προσφέρει πρόσβαση προς το νέο κοιμητήριο» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Εσκίογλου.
Με το νέο έργο πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποκατάστασης της βρύσης που βρίσκεται Δυτικά του οικισμού των Προσφύγων Ζωοδόχου Πηγής και συγκεκριμένα:
Θα γίνει αποκατάσταση του φρεατίου της υδρομάστευσης πριν την πηγή με τσιμεντοκονία, πλαϊνή σκουροδέτηση και τοποθέτηση μεταλλικού καπακιού.
Θα γίνει τσιμεντοκονίαμα ειδικού άνθυγρου τύπου εσωτερικά της βρύσης και ειδικό ενισχυμένο τσιμεντοκονίαμα στην στέγη. Θα γίνει απόξεση των αρμών της λιθοδομής και ειδικό αρμολόγημα.
Θα γίνει εκσκαφή έμπροσθεν την βρύσης και θα τοποθετηθεί λιθόστρωτο δάπεδο σε όλο το μήκος. Θα αδιαβροχοποιηθούν τα τσιμεντοκονιάματα όπου αυτό απαιτείται στο εσωτερικό των διαχωριστικών χωρισμάτων που γίνεται διακράτηση νερού.
Στον χώρο του νεκροταφείου θα εγκατασταθεί κιόσκι ξύλινο σε μεταλλικό σκελετό.
θα κατασκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στο νέο νεκροταφείο. Το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 21.774,19 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο δίκτυο ομβρίων στα Φάρσαλα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων, ενός έργου συνολικού κόστους 1.905.053,912 ευρώ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Read More »

Επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό στην Περιφερειακή οδό ο Δήμος Φαρσάλων

Επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό στην Περιφερειακή οδό ο Δήμος Φαρσάλων Ισχυρότερες συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας δημιουργεί ο Δήμος Φαρσάλων στην Περιφερειακή οδό της πόλης, μετά από την υπογραφή από τον Δήμαρχο

Read More »

Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων με τίτλο «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων με τίτλο «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»     

Read More »

Ένταξη έργου με τίτλο «Προσεισμικός έλεγχος 40 κτηριακών υποδομών στο δήμο Φαρσάλων μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης»

Ένταξη έργου με  τίτλο Προσεισμικός έλεγχος 40 κτηριακών υποδομών  στο Δήμο Φαρσάλων   μέσω του προγράμματος  Αντώνης Τρίτσης     

Read More »

Αναβάθμιση πλατείας χωριού

Αναβάθμιση πλατείας χωριού   Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της πλατείας του χωριού αλλά και διαμορφώσεις στο νεκροταφείο στην Τοπική Κοινότητα Ρευματιάς, από τον Δήμο Φαρσάλων, προϋπολογισμού

Read More »