Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτηριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτηριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων με την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και την εγκατάσταση νέων υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης του κελύφους του κτιρίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αντικατάσταση των παλαιών με πιστοποιημένα κουφώματα με αεροστεγή πλαίσια, με διπλούς υαλοπίνακες χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας και χαμηλού συντελεστή εκπομπής (Low – e) και χαμηλού συντελεστή ηλιακού κέρδους g, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των θερμικών απωλειών καθώς και σε μείωση των απαιτουμένων ψυκτικών φορτίων για την ψύξη των κτιρίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το έργο προγραμματίστηκε να εκτελεστεί λόγω της ανάγκης για ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, ώστε να μειωθεί υψηλή ενεργειακή κατανάλωση τόσο σε πετρέλαιο όσο και σε ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπρόσθετα , θα γίνει η αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας LED. Θα αποξηλωθούν συνολικά 720 φωτιστικά σώματα, ενώ τα νέα τεχνολογίας LED θα προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, άνω του 50%, καθώς και οπτική άνεση για τους χρήστες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Σε μία εποχή όπου το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, επενδύσεις στον τομέα της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος δημοσίων κτηρίων, όπως των σχολείων, είναι ζωτικής σημασίας. Η τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων αλλά και των φωτιστικών νέας τεχνολογίας, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης και ψύξης, καθώς και τις ανάγκες σε ενέργεια για τον φωτισμό του κτηριακού συγκροτήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, όπως και τόσων ακόμη στην περιοχή μας».

Το συνολικό κόστος υλοποίησης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ανέρχεται σε 416.056,22 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο δίκτυο ομβρίων στα Φάρσαλα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων, ενός έργου συνολικού κόστους 1.905.053,912 ευρώ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Read More »

Επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό στην Περιφερειακή οδό ο Δήμος Φαρσάλων

Επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό στην Περιφερειακή οδό ο Δήμος Φαρσάλων Ισχυρότερες συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας δημιουργεί ο Δήμος Φαρσάλων στην Περιφερειακή οδό της πόλης, μετά από την υπογραφή από τον Δήμαρχο

Read More »

Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων με τίτλο «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων με τίτλο «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»     

Read More »

Ένταξη έργου με τίτλο «Προσεισμικός έλεγχος 40 κτηριακών υποδομών στο δήμο Φαρσάλων μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης»

Ένταξη έργου με  τίτλο Προσεισμικός έλεγχος 40 κτηριακών υποδομών  στο Δήμο Φαρσάλων   μέσω του προγράμματος  Αντώνης Τρίτσης     

Read More »

Ένταξη του έργου με τίτλο «Έργα αναβάθμισης δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Δήμου Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ένταξη του έργου με τίτλο «Έργα αναβάθμισης δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Δήμου Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ       

Read More »