Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Προχωρά το νέο μεγάλο έργο των φραγμάτων στα Φάρσαλα – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση της έκτασης

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα» από την ΔΕΥΑ Φαρσάλων έγινε με τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της έγκρισης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του.

Αναλυτικότερα, η ΔΕΥΑ Φαρσάλων ανακοίνωσε ότι προτείνει την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων εδαφικής έκτασης 560.268,60 τ.μ. που απαιτείται  για την κατασκευή του έργου  «Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα», στην περιοχή της Κοινότητας Διλόφου και Αχιλλείου του Δήμου Φαρσάλων.

Προχωρά η αναγκαστική απαλλοτρίωση στο φράγμα στη θέση «Κακλιτζόρεμα» στο Δίλοφο Φαρσάλων, εκτιμώμενης αξίας έργου 8.250.000 €, τα τεύχη δημοπράτησης του οποίου έχουν σταλεί στο Υπουργείο Υποδομών για να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση του.

Πρόκειται για κατασκευή υδροταμιευτήρα 2,0km δυτικά του Δημοτικού Διαμερίσματος Διλόφου. Ο συνολικός όγκος του ταμιευτήρα του υπό μελέτη φράγματος στη θέση Δίλοφος «Κακλιτζόρεμα» είναι 1.700.000m3  για την ανώτατη στάθμη ύδατος (στάθμη στέψης του υπερχειλιστή) +383,00m, ενώ το εμβαδόν του ταμιευτήρα στην στάθμη αυτή είναι 152,17 στρέμματα. Επιπλέον, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η κατασκευή έργων προσαγωγής του αρδευτικού ύδατος σε γεωργική έκταση στα κατάντη του φράγματος, στη θέση «Κακλιτζόρεμα».

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πνοής για την ύδρευση της πόλης των Φαρσάλων, αλλά και για τους αγρότες μας. Ιδιαίτερα σήμερα στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής που διανύουμε με τις μεγάλες περιόδους ξηρασίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Να μην χάνεται ούτε μία σταγόνα βροχής και να αναβαθμιστεί το φυσικό οικοσύστημα της περιοχής» δήλωσε με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Σχετικά Άρθρα

Επιτάχυνση της κατασκευής του φράγματος της Σκοπιάς ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Ενιπέα, στο ύψος της Σκοπιάς, ζητά ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.

Read More »

Έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Ο Δήμαρχος ΦαρσάλωνΙορδάνης Εσκίογλου Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Την έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την Παρασκευή

Read More »

Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην επαρχία Φαρσάλων λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την επαρχία Φαρσάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του

Read More »

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα πλημμυρισμένα σπίτια στον Δήμο Φαρσάλων

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης διενέργειας των αυτοψιών από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία των κτιρίων (ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ/κύριες και δευτερεύουσες) για τα οποία παρατηρήθηκε εισροή υδάτων από

Read More »

Την Παρασκευή 29.09.2023 Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στα

Read More »