Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Βελτιώνει υποδομές σε Πολυδάμειο, Δασόλοφο, Ρήγαιο, Άνω και Κάτω Βασιλικά ο Δήμος Φαρσάλων

Σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου της σύμβασης του έργου, συνολικού κόστους 50.322,57 ευρώ.

Τα χωριά που θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι το Πολυδάμειο, το Ρήγαιο, ο Δασόλοφος και τα Άνω και Κάτω Βασιλικά.

«Συνεχίζουμε με σχέδιο και στοχοπροσήλωση τις παρεμβάσεις μας σε όλα μας τα χωριά, πιστεύοντας ακράδαντα στην ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη της επαρχίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε ένα ευρύ έργο σε πολλά χωριά του πρώην Δήμου Πολυδάμαντα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής αλλά και τη λειτουργικότητα» δήλωσε ο κ. Εσκίογλου.

Αναλυτικότερα, με το έργο θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

Στο Πολυδαμείο θα ανακατασκευασθεί το σύστημα αποχέτευσης-σύνδεσης – Βόθρος της Κοινότητας και το στέγαστρο. Έναντι της Εκκλησίας θα κατασκευασθεί τοιχίο αυτοστήριξης και  προστασίας  της κεντρικής οδού. Το ίδιο θα γίνει και στον χώρο της Παιδικής χαράς.

Στο Ρήγαιο θα επενδυθεί με πέτρα τύπου Αγκωνάρι Συκής Πηλίου στο νότιο τμήμα της πλατείας.

Στον Δασόλοφο θα γίνει αποκατάσταση επικίνδυνου τοιχίου στο σχολείο και αποκατάσταση διάβασης τσιμεντοσωλήνων με σκυρόδεμα σε αγροτική οδό.

Στα Άνω Βασιλικά θα γίνει τοιχίο περιμετρικά του γηπέδου και επίστρωση των πεζοδρομίων με πλάκες βόρεια και δυτικά.

Στα Κάτω Βασιλικά θα τοποθετηθούν κρασπεδάκια κήπου και θα γίνει πατητή τσιμεντοκονία στο πεζοδρόμιο. Στην Κοινότητα θα τοποθετηθεί περιμετρικό λούκι βορειοδυτικά με έξοδο της υδρορροής στον δρόμο. Ταυτόχρονα θα γίνει επισκευή των σοβατισμάτων, της στέγης, βάψιμο του κτηρίου μέσα κι έξω.

Τοιχία θα κατασκευασθούν στο Δασόλοφο (σχολείο), στο Πολυδάμειο (Κεντρική Οδός και π.χ. Άνω Βασιλικά στην Πλατεία). 

Σχετικά Άρθρα

Επιτάχυνση της κατασκευής του φράγματος της Σκοπιάς ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Ενιπέα, στο ύψος της Σκοπιάς, ζητά ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.

Read More »

Έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Ο Δήμαρχος ΦαρσάλωνΙορδάνης Εσκίογλου Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Την έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την Παρασκευή

Read More »

Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην επαρχία Φαρσάλων λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την επαρχία Φαρσάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του

Read More »

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα πλημμυρισμένα σπίτια στον Δήμο Φαρσάλων

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης διενέργειας των αυτοψιών από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία των κτιρίων (ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ/κύριες και δευτερεύουσες) για τα οποία παρατηρήθηκε εισροή υδάτων από

Read More »

Την Παρασκευή 29.09.2023 Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στα

Read More »