Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων χθες Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το εξής ψήφισμα:   To Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων σύσσωμο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα το οποίο έλαβε xώρα στα Τέμπη, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Θεωρεί πως με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, αναδείχθηκαν σοβαρότατες παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα μας σε έναν τόσο σπουδαίο και νευραλγικό τομέα, όπως είναι οι μεταφορές.

Ζητεί την τάχιστη, πολύπλευρη και αμερόληπτη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, καθώς και την απόδοση ευθυνών στο ακέραιο προς όλες τις κατευθύνσεις και τις προηγούμενες μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων καλεί την τωρινή κυβέρνηση αλλά και όλες εκείνες που θα ακολουθήσουν, να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μη ξανασυμβεί μία τέτοια ανθρώπινη τραγωδία, αλλά και να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο βασιζόμενο πρωτίστως στην ασφάλεια, τη χρηστικότητα και την αξιοπιστία. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει στη μνήμη των θυμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη έρευνα που εκπονείται στην Ελληνική Περιφέρεια με στόχο να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος τις σύγχρονες ανάγκες (επαγγελματικές, επιμορφωτικές και άλλες) των γυναικών που ζουν στις αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας.

      Ο Οργανισμός Women On Top είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οικονομική & επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία και θα επισκεφθεί τα

Read More »

Στα Φάρσαλα ξανά αποστολή από το Πανεπιστήμιο του Καναδά για αρχαιολογικές ανασκαφές το ερχόμενο καλοκαίρι

Ενόψει της νέας ανασκαφικής περιόδου το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου υποδέχθηκε στο γραφείο του την υπεύθυνη της Καναδικής εκσκαφής κ. Δρ. Μargriet J. Haagsma και την

Read More »

Στον Πύργο Καραμίχου η περιοδική Έκθεση Αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου Τάκη Τλούπα

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας της Νεότερης Ιστορίας  του Δήμου , με χαρά υποδέχεται μια περιοδική  έκθεση αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου του Θεσσαλικού κάμπου Τάκη

Read More »