Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Ξεκινούν οι εργασίες αντιπυρικής θωράκισης στο αισθητικό δάσος των Φαρσάλων

Τεχνική σύσκεψη ενόψει της έναρξης των εργασιών περαιτέρω αντιπυρικής θωράκισης του αισθητικού δάσους των Φαρσάλων έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η σύσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και στελεχών της αναδόχου εταιρείας, έγινε ώστε να διευθετηθούν λειτουργικά ζητήματα ενόψει της εκκίνησης του έργου τις επόμενες ημέρες.

Το έργο το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 181.013,61 ευρώ με χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναμένεται να δημιουργήσει νέες δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του αλσυλλίου από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Ανάμεσα στις προβλεπόμενες δασοκομικές εργασίες είναι η απομάκρυνση του ξηροτάπητα και των πεσμένων κλαδιών, η φύτευση πλατύφυλλων βελανιδιών που είναι υδρόφιλες και περιορίζουν την επέκταση μίας ενδεχόμενης φωτιάς, αλλά και το προληπτικό πότισμα ώστε στην περίοδο της ξηρασίας να υπάρχει στο δάσος φυσική υγρασία.

Θα γίνει επίσης αντικατάσταση όλων των πυροσβεστικών φωλιών οι οποίες έχουν καταστραφεί και η αντικατάσταση του κατεστραμμένου πυροφυλακίου, καθώς και η τοποθέτηση ενός νέου στα δυτικά της περιοχής για καλύτερη εποπτεία του δάσους και όχι μόνο.

Η πλειοψηφία των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς κάποιες φυτεύσεις πρέπει να γίνουν κατά το φθινόπωρο.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ για τον Μάιο στο Δήμο Φαρσάλων

        Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και άλλων προϊόντων του προγράμματος  «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στον Δήμο

Read More »

Εκδήλωση μνήμης από τον Δήμο Φαρσάλων για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο «Ορμάν Μαγούλα»

Ο Δήμος Φαρσάλων και η Τοπική Κοινότητα Δασολόφου, διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 11:30 το πρωί, εκδήλωση που θα γίνει στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» του οικισμού Κάτω

Read More »

Δήμος Φαρσάλων: Την Δευτέρα Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στα

Read More »

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο δίκτυο ομβρίων στα Φάρσαλα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων, ενός έργου συνολικού κόστους 1.905.053,912 ευρώ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Read More »