Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Νέες σύγχρονες στάσεις λεωφορείων αποκτά ο δήμος Φαρσάλων – Με φωτοβολταϊκά και wifi

Νέες σύγχρονες στάσεις λεωφορείων αποκτά ο Δήμος Φαρσάλων – Με φωτοβολταϊκά και WiFi

Στην αντικατάσταση υφιστάμενων στάσεων λεωφορείων με νέες ενεργειακά και τεχνολογικά αναβαθμισμένες, θα προχωρήσει ο δήμος Φαρσάλων μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρότασή του για ένταξη του σχετικού έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 49.972 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Φαρσάλων.
Συνολικά θα αντικατασταθούν 14 στάσεις λεωφορείων, με τις νέες να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ενεργειακά αυτόνομες και με δυνατότητα ασύρματου ίντερνετ.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασής μας για αντικατάσταση των στάσεων λεωφορείων, έρχεται να αλλάξει την εικόνα των υφιστάμενων με πιο σύγχρονες και πιο λειτουργικές. Έτσι, οι νέες στάσεις που θα τοποθετηθούν θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, δηλαδή φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ορισμένες θα διαθέτουν και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, δηλαδή θα προσφέρουν μέσω wifi, πρόσβαση στο διαδίκτυο στους πολίτες. Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά προς μία πιο σύγχρονη, πιο πράσινη πόλη, η οποία θα είναι προσιτή και πιο λειτουργική για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την ένταξη της πρότασής μας».

 
 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Φαρσάλων στο WIFI4EU

Ο Δήμος Φαρσάλων στο WIFI4EU Τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο από έντεκα σημεία στην πόλη των Φαρσάλων και σε δύο χωριά, δίνει στους πολίτες ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχοντας

Read More »

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο στον Δήμο Φαρσάλων

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο στον Δήμο Φαρσάλων Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7-9

Read More »