Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο στον Δήμο Φαρσάλων

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο στον Δήμο Φαρσάλων

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου 2018. Επιλέχθηκαν από την Ε.Ε. 2.800 δήμοι – μεταξύ των οποίων 117 Ελληνικοί – για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ.

    Μεταξύ αυτών και 5 δήμοι του νομού Λάρισας. Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

    Επισημαίνεται ότι, θα υπάρξουν τρεις επιπλέον προσκλήσεις, για τις οποίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι που δεν έλαβαν κουπόνι. Η δεύτερη πρόσκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019. Συνολικά, περίπου 8.000 δήμοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το καθεστώς έως το 2020.

    Οι δήμοι του νομού Λάρισας που επιλέχθηκαν σε πρώτη φάση είναι οι: Τεμπών, Λαρισαίων, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Ελασσόνας.

    Ο Δήμος Φαρσάλων αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για ενίσχυση των ψηφιακών ευκολιών, με στόχο τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Νέες σύγχρονες στάσεις λεωφορείων αποκτά ο δήμος Φαρσάλων – Με φωτοβολταϊκά και wifi

Νέες σύγχρονες στάσεις λεωφορείων αποκτά ο Δήμος Φαρσάλων – Με φωτοβολταϊκά και WiFi Στην αντικατάσταση υφιστάμενων στάσεων λεωφορείων με νέες ενεργειακά και τεχνολογικά αναβαθμισμένες, θα προχωρήσει ο δήμος Φαρσάλων μετά

Read More »

Ο Δήμος Φαρσάλων στο WIFI4EU

Ο Δήμος Φαρσάλων στο WIFI4EU Τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο από έντεκα σημεία στην πόλη των Φαρσάλων και σε δύο χωριά, δίνει στους πολίτες ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχοντας

Read More »