Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Υποβολή δικαιολογητικών για την επιχορήγηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τη θεομηνία «DANIEL»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                    1-12-2023

                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποβολή δικαιολογητικών για την επιχορήγηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τη θεομηνία «DANIEL»

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) Π.Ε. Λάρισας ανακοινώνεται ότι, με σκοπό οι επιτροπές Κρατικής Αρωγής στην Π.Ε. Λάρισας, αρμόδιες για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία «DANIEL» σε γεωργικές γαίες, πάγιο κεφάλαιο, πρώτες ύλες και αποθηκευμένα προϊόντα, που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «DANIEL» (πλημμύρες-έντονες βροχοπτώσεις) από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2023, στην Π.Ε. Λάρισας σε αγροτικές επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις να προχωρήσουν στην αποτίμηση ζημιών, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση για καταβολή επιχορήγησης (χορηγείται από την ΔΑΟ).
 2. Συγκεντρωτική κατάσταση των γεωργικών γαιών, του παγίου κεφαλαίου, των αποθηκευμένων προϊόντων και των πρώτων υλών που υπέστησαν ζημιές και αποτίμηση της ζημιάς κατά κατηγορία (Αρχική Αίτηση Δήλωση Ζημιάς) (χορηγείται από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ).
 3. Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) (εκδίδεται ηλεκτρονικά με κωδικούς ΤΑΞΙΣ από: https://maae.minagric.gr/maae/).
 4. Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (Δήλωση ΟΣΔΕ) 2023 (αναλυτική εκτύπωση).
 5. Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (χορηγείται από την ΔΑΟ).
 6. Βεβαίωση τραπέζης (ή ηλεκτρονική βεβαίωση) με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) του δικαιούχου καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα (Όνομα Τράπεζας) στο οποίο ανήκει.
 7. Ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΕΛΓΑ (εκδίδεται ηλεκτρονικά με κωδικούς ΤΑΞΙΣ από: https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-agrotikes-anaptuxes-kai-trophimon/ellenikos-organismos-georgikon-asphaliseon-elga/asphalistike-enemeroteta-elga).
 8. Φωτογραφίες ή βίντεο όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της ζημιάς (εφόσον υπάρχουν).

Επί πλέον:

 • Για πρώτες ύλες (φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κλπ), εμπορεύματα και αποθηκευμένα προϊόντα (εξ αγοράς): Παραστατικά αγοράς στο όνομα του δικαιούχου (πριν την ημερομηνία ζημιάς).
 • Για αγροτικά μηχανήματα και αγροτικά αυτοκίνητα: Άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του δικαιούχου, ασφάλεια, τιμολόγιο επισκευής (σε περίπτωση επισκευής).
 • Για γεωτρήσεις: Άδεια χρήσης νερού στο όνομα του δικαιούχου ή βεβαίωση κατάθεσης της αίτησης υποβολής αιτήματος και φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ρεύματος.
 • Για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις: Άδεια Λειτουργίας (σε ισχύ) και οικοδομικά παραστατικά (όπου απαιτείται).
 • Για παρόχθια αντλητικά συγκροτήματα: Βεβαίωση άρδευσης (Τ.Ο.Ε.Β) και φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ρεύματος.
 • Για κτιριακές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβάνονται και αποθήκες): πρόσφατη εκτύπωση του Ε9.
 • Για τις γεωργικές γαίες (έγγειο κεφάλαιο) που διαβρώθηκαν ή καλύφθηκαν με φερτά υλικά: Τίτλοι κυριότητας.
 • Ασφαλιστικό Συμβόλαιο: βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος.

Λοιπά δικαιολογητικά, όπως νομιμοποιητικά έγγραφα, τιμολόγια, κ.α., τα οποία καθορίζονται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής για τις αγροτικές επιχειρήσεις, μπορεί να ζητηθούν επιπρόσθετα στο πλαίσιο ελέγχου νομιμοποίησης των δικαιούχων. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά σε ντοσιέ με λάστιχο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας εγγράφων. Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) Π.Ε. Λάρισας, στην Λάρισα: Θεοφράστου & Καλλισθένους 27 και ώρες 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ., στα Φάρσαλα: Νικηταρά 15 (Διοικητήριο) 1ος όροφος και ώρες 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2413511188 – 2413511132 -2413511129-2491022294.

ΑΙΤΗΣΗ για αποζημιωση daniel ΠΕ Λαρισας (1)

ΥΔ Αγρότης (1)

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής (α΄ διμήνου έτους 2024), που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Πατρόκλου 3, 2ος όροφος), στις 29 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  Ταχ. Δ/νση : Πατρόκλου 3 – Φάρσαλα                        Ταχ. Κώδ.  :  40300                                          Πληροφορίες :

Read More »

Έργο υποδομής και διασύνδεσης κτηνοτροφικών μονάδων με το οδικό δίκτυο από τον Δήμο Φαρσάλων, υπέγραψε ο Μ. Εσκίογλου

Ένα σπουδαίο έργο που θα διασυνδέσει μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέσω σύγχρονων υποδομών, ξεκινά στον Δήμο Φαρσάλων μετά από την υπογραφή της σχετικής

Read More »

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ημερίδες για τις πλημμύρες στα Φάρσαλα – Έρχεται και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σεισμούς

Συνεχίστηκαν οι εκπαιδευτικές ημερίδες με θέμα «πως να προστατεύσει ένα παιδί τον κόσμο από πλημμύρες», με ομιλήτρια τη Δρ. Βάνα Τσιμοπούλου, στο 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Φαρσάλων. Από τη

Read More »

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση (4η) της Δημοτικής Επιτροπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχικό μέγαρο, Πατρόκλου 3 – 2ος όροφος), στις 27 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  Ταχ. Δ/νση : Πατρόκλου 3 – Φάρσαλα                        Ταχ. Κώδ.  :  40300                                         Πληροφορίες : Δ. Καλογερόπουλος                   Τηλέφωνο:  

Read More »

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση (6η), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Πατρόκλου 3, 2ος όροφος), στις 27 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  Ταχ. Δ/νση : Πατρόκλου 3 – Φάρσαλα Ταχ. Κώδ.  :  40300 Πληροφορίες : Δ.

Read More »

Ενημερωτική δράση με θέμα: Το διαδίκτυο στη ζωή μας

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διαδικτύου», στις  21/02/2024 πραγματοποιήθηκε δράση στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Φαρσάλων. Στόχος ήταν οι μαθητές Ρομά Δημοτικού / Γυμνασίου να αντιληφθούν όχι

Read More »