Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Παιδιά γνώρισαν τα βιβλία του «Δαόχου» και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στα Φάρσαλα

Σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου έλαβαν χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φαρσάλων υπό τη διοργάνωση των ΚΔΑΠ του Δήμου.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί και παιδιά των ΚΔΑΠ 1 και ΚΔΑΠ 3 ξεναγήθηκαν στην έκθεση συλλεκτικών παιδικών βιβλίων της μουσειακής συλλογής του «Δαόχου», με την εκπαιδευτικό – μουσειοπαιδαγωγό κ. Πελαγία Ρουκά να παρουσιάζει πληροφορίες για την πολύτιμη αυτή συλλογή.

Ακολούθησε η γνωριμία με την αρχαία βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης μέσω διαλόγου που διεξήγαγαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ρουκά και Γούναρη με τη σημαντική συμμετοχή των παιδιών.

Τα παιδιά έδωσαν χρώμα και ζωή στο αρχαίο σκαρίφημα της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, χρωματίζοντας παπύρους και αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους.

Η δράση περιελάμβανε και το παιχνίδι ανακάλυψης «Με ένα βιβλίο μαθαίνω… να μελετώ στη βιβλιοθήκη». Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι γρίφου, αναζητώντας μέσα στη βιβλιοθήκη τους κρυμμένους παπύρους.  Ο κάθε πάπυρος έκρυβε τον τίτλο ενός βιβλίου ,τα οποία ανακάλυψαν μόνα τους τα παιδιά στην έκθεση των συλλεκτικών βιβλίων του «Δαόχου».

Η εκπαιδευτικός του ΚΔΑΠ 3 κ. Ιωάννα Γούναρη ευχαρίστησε την πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ κ. Βάια Αρσενοπούλου και την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή για την υπόσχεση που τους έδωσαν στην προηγούμενη δράση τους στη βιβλιοθήκη, πως θα εργαστούν ξανά στον ίδιο χώρο για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου. Ευχαρίστησε επίσης τη νηπιαγωγό  κ. Αναστασία Κατσικοπούλου, για την πολύτιμη βοήθεια που τους  προσέφερε στην ετοιμασία των χώρων, καθώς και για τους ωραίους σελιδοδείκτες που ετοίμασε για τα παιδιά.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή συνεχάρη όλους τους συντελεστές της δράσης, προαναγγέλλοντας μάλιστα μία μεγάλη εκδήλωση το προσεχές διάστημα από τον Δήμο Φαρσάλων, με στόχο την ανάδειξη του πολύτιμου ιστορικού και πολιτιστικού «θησαυρού» που περιέχουν στις σελίδες τους τα βιβλία του «Δαόχου». Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας.

 

  

 

Σχετικά Άρθρα

Αναγγελίες ζημιάς από το Δήμο Φαρσάλων για σειρά πληττόμενων καλλιεργειών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων, αρμόδιος για θέματα πρωτογενούς τομέα κ. Δημήτρης Γούσιας με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο προκειμένου να ζητηθούν οι πρωτοβουλίες

Read More »

Εγκαινιάζεται στα Φάρσαλα το πρώτο Κέντρο Ψηφιακής Φωτογραφίας Νεότερης Τοπικής Ιστορίας, στον Πύργο Καραμίχου

Το πρώτο στο είδος του στην ευρύτερη Θεσσαλική περιοχή, μοντέρνο Κέντρο Ψηφιακής Φωτογραφίας της νεότερης τοπικής ιστορίας, εγκαινιάζει ο Δήμος Φαρσάλων στον Πύργο Καραμίχου, το μοναδικό σωζόμενο πυργόσπιτο της ευρύτερης

Read More »

Αντιπυρική προστασία 2023

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνο για τον σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών,  επ΄ ευκαιρία της αντιπυρικής περιόδου 2023 που διανύουμε, υπενθυμίζουν την σύμφωνα με την υπ΄

Read More »

Ξύπνησαν μνήμες από την Γερμανική θηριωδία στο «Ορμάν Μαγούλα»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ξύπνησαν μνήμες της γερμανικής θηριωδίας στο «Ορμάν Μαγούλα», στον Κάτω Δασόλοφο, στη σημερινή εκδήλωση στον τόπο όπου απαγχονίστηκαν 40 πατριώτες. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον

Read More »