Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δράση Ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Πες το με Ποίηση:Ειρήνη»

Δελτίο Τύπου : Δράση Ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Πες το με Ποίηση:Ειρήνη».

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε από τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Φαρσάλων την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο  του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Φαρσάλων και ώρα 10:00 πμ, ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης όλων των σχολείων της τοπικής σχολικής κοινότητας του Δήμου μας , ορμώμενοι από την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης «21 Μαρτίου» και με τίτλο «Πες το με Ποίηση: Ειρήνη».

Συγκεκριμένα σε πρώτο χρόνο, τα στελέχη των δύο υποέργων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων, και συγκεκριμένα η Παιδαγωγός Πελεκούδα Χριστίνα και η Δασκάλα  Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Τσιάμπα Μαρία,  κατά το μήνα Φεβρουάριο και Μάρτιο 2024, πραγματοποίησαν δράση/κάλεσμα με τακτές επισκέψεις στα σχολεία της Α’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, με στόχο την έκφραση των παιδιών μέσα από αυτή τη μορφή τέχνης. Στοχεύσαμε στην προώθηση και προαγωγή της Ειρήνης και τα παιδιά μεγαλούργησαν μέσα από τα ποιήματά τους στέλνοντας ηχηρά μηνύματα.

Σε δεύτερο χρόνο, υλοποιήθηκε η παρουσίαση της βιωματική δράσης στο  αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με τη συμμετοχή της Εκπαιδευτικού και Ποιήτριας Φούφα Χρυσούλας η οποία μίλησε για την συμβολή της στη δράση μέσω της υποστήριξής και καθοδήγησή της κατά τη συγγραφή των ποιημάτων. Η δράση πλαισιώθηκε από ομιλία της  Κύπριας Ειρηνίστριας, Εκπαιδευτικού και Ποιήτριας Κυριακής Δράκου η οποία με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική Κατοχή στην Κύπρο μίλησε στα παιδιά για δικά της βιώματα και μετέφερε ειρηνικά μηνύματα και ποιήματα. Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με περηφάνια διάβαζαν τα ίδια τα ποιήματα που δημιούργησαν.

Η εκδήλωση έκλεισε με ποίημα  της κυρίας Δράκου του οποίου οι στίχοι ήταν γραμμένοι σε πανό το οποίο άνοιξαν όλα τα παιδιά, στο προαύλιο του σχολείου διαβάζοντάς το παράλληλα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γεροβασίλης Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο έργο, τη λειτουργία  και τις κοινωνικές  υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.

Αναφέροντας  συγκεκριμένα:

«Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Πληροφορεί και διασύνδεει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα, τους υποστηρίζει ως προς τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, δημιουργεί πλαίσιο συνεργασίας με τα σχολεία του Δήμου με σκοπό την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους κ.α.».

Στη συνέχεια συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας για την πρωτοβουλία τους, τα Σχολεία της Τοπικής μας Κοινότητας που συμμετείχαν , τα παιδιά, τους, δασκάλους τους και τους διευθυντές των σχολείων .

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Αθλητικών Εγκαταστάσεων  Γεωργατζής Δημήτρης , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων Βαρακλιώτης Ντίνος και ο Πατσιούρας Δημήτρης μέλος της Τοπικής Κοινότητας Φαρσάλων.

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν και η Βέρα Β. Κυρίτση, Διευθύντρια και Υπεύθυνη Πράξης Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων.

Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων που συμμετείχαν στην εκδήλωση:

  • Πελεκούδα Χριστίνα, Παιδαγωγός Κέντρου Κοινότητας
  • Λιάπη Βασιλική, Κοινωνιολόγος – Συντονίστρια Παραρτήματος
  • Τσιάμπα Μαρία, Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας
  • Βακαλούλη Αθανασία, Νοσηλεύτρια Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας

Τα σχολεία της Τοπικής μας Κοινότητας που συμμετείχαν ήταν τα εξής :

– 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

– 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

– 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

– 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

– Δημοτικό Σχολείο Βαμβακούς

– Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου – Λόφου

– Δημοτικό Σχολείο Σταυρού

– Δημοτικό σχολείο Ερέτριας

– Δημοτικό Σχολείο Διλόφου

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Με Παράρτημα Ρομά ευχαριστούν τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση. Ιδιαίτερα ευχαριστούν τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γεροβασίλη Αθανάσιο, τη κα Φούφα Χρυσούλα για την υποστήριξη της δράσης στα σχολεία καθ όλη τη διάρκεια της υλοποίησής της,  τη κα Δράκου Κυριακή για τη συμβολή της στη δράση, τη διευθύντρια κα Κυρίτση Β. Βέρα για όλη τη στήριξη κατά την υλοποίηση της δράσης καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν.

  • Βίντεο παρουσίασης βιωματικής δράσης:

https://www.youtube.com/watch?v=eL8Hbm4h8OY

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων Υλοποιείται από τον Δήμο Φαρσάλων στα πλαίσια της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων(Συνεχιζόμενη Δομή)». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου Τ.Κ 40300 ,Φάρσαλα

Τηλ 2491350167-168,e-mail.:k.koinotitas@dimosfarsalon.gr

-Παράρτημα Ρομά :οικισμός Λυόμενων Κατοικιών,3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών,Τηλ.2491025805, 2491305022

 e-mail:Kkoinotitas_roma@dimosfarsalon.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Σπουδαία παρακαταθήκη της αγροδιατροφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Φαρσάλων, ο χαλβάς Φαρσάλων

Στη μακραίωνη ιστορία του χαλβά Φαρσάλων, αλλά και στην ιδιαίτερη δυναμική που διατηρεί έως τις ημέρες μας, αναφέρθηκε η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άννα Φλωρά, μιλώντας στην ημερίδα

Read More »

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση (8η), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχικό μέγαρο, Πατρόκλου 3 – 2ος όροφος), στις 23 Απριλίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση  για  τακτική συνεδρίαση. Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση (8η), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχικό μέγαρο, Πατρόκλου 3 – 2ος όροφος), στις  23 Απριλίου 2024 ημέρα Τρίτη

Read More »

Σύσταση αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων από τον Δήμο Φαρσάλων για την επικείμενη κακοκαιρία

Με αφορμή τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις για τα φαινόμενα βροχόπτωσης των επόμενων ωρών στην επαρχία Φαρσάλων, ο Δήμος Φαρσάλων συστήνει αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τις

Read More »

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στα Φάρσαλα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας διοργανώνουν δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που

Read More »