Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Ανακαινίστηκε το πρώην γυμνάσιο Ναρθακίου για να φιλοξενήσει την αρχαιολογική αποστολή από τον Καναδά

Σημαντικές εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν στο πρώην Γυμνάσιο Ναρθακίου, το οποίο από το ερχόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει αρχαιολογική αποστολή από το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά.

Καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου θα βρεθούν για 19η χρονιά στην περιοχή των Φαρσάλων, συνεχίζοντας το σπουδαίο ανασκαφικό τους έργο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Τους ανακαινισμένους χώρους είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή, τον πρόεδρο της Κοινότητας Ναρθακίου κ. Θανάση Λελεντζή και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, πολιτισμολόγο, κ. Άννα Φλωρά.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις, ανακαινίστηκαν πλήρως οι τουαλέτες και το μπάνιο, βάφτηκαν οι χώροι, ενώ τοποθετήθηκαν νέα στρώματα στα κρεβάτια.

«Οι εργασίες αυτές είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως Δήμος Φαρσάλων στην αρχαιολογική αποστολή από τον Καναδά, σε ανθρώπους που με τη στάση τους απέναντί μας, μας κάνουν να τους νιώθουμε Έλληνες και Φαρσαλινούς. Γιατί προσφέρουν σπουδαίο έργο για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομίας, μέσα από μία πολυετή διαδρομή. Τους περιμένουμε και φέτος και είμαστε βέβαιοι πως η παρουσία τους στον τόπο μας θα επιφυλάξει για μία ακόμη φορά σημαντικές ανακαλύψεις από την αρχαιολογική τους σκαπάνη» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Σχετικά Άρθρα

Παράδοση εκλογικού υλικού των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Παράδοση εκλογικού υλικού των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 Από το Δήμο Φαρσάλων ανακοινώνεται ότι η παράδοση

Read More »

Επιτάχυνση της κατασκευής του φράγματος της Σκοπιάς ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Ενιπέα, στο ύψος της Σκοπιάς, ζητά ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.

Read More »

Έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Ο Δήμαρχος ΦαρσάλωνΙορδάνης Εσκίογλου Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Την έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την Παρασκευή

Read More »

Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην επαρχία Φαρσάλων λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την επαρχία Φαρσάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του

Read More »

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα πλημμυρισμένα σπίτια στον Δήμο Φαρσάλων

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης διενέργειας των αυτοψιών από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία των κτιρίων (ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ/κύριες και δευτερεύουσες) για τα οποία παρατηρήθηκε εισροή υδάτων από

Read More »