Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δράση ενημέρωσης του πληθυσμού Ρομά για: •Τουρισμός για όλους 2024 •Youth Pass •Σχολική φοίτηση

                       

Δράση ενημέρωσης του πληθυσμού Ρομά για:

  • Τουρισμός για όλους 2024
  • Youth Pass
  • Σχολική φοίτηση

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων (Συνεχιζόμενη Δομή), την Τρίτη 02/04/2024 η οικονομολόγος και ο διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά, ενημέρωσαν τον πληθυσμό του οικισμού, για δυο νέα προγράμματα κοινωνικής στήριξης το  «Τουρισμός για όλους» και το «Youth Pass».

  • Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» εντάσσεται στην προσπάθεια στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στις επιπτώσεις του παγκόσμιου πληθωρισμού και στην ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων τουρισμού.

Το ποσό της ενίσχυσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα εντός της Επικράτειας και θα χορηγηθεί στους δικαιούχους κατόπιν υποβολής αιτήσεως και επιλογής μέσω κλήρωσης, σε άυλη ψηφιακή κάρτα.

  • Το πρόγραμμα «Youth Pass» αποτελεί μέτρο ενθάρρυνσης και εισαγωγής των νέων στις πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες, ενίσχυσης του εγχώριου πολιτιστικού και τουριστικού κλάδου, καθώς και εξοικείωσης των νέων με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι αιτούμενοι την οικονομική διευκόλυνση Youth Pass, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) ή και  το δέκατο ένατο (19ο)  έτος της ηλικίας τους, λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150,00€

Παράλληλα η  παιδαγωγός διαπολιτισμικής εκπαίδευσης συζήτησε με τους γονείς του οικισμού για θέματα που αφορούν στην σχολική φοίτηση των παιδιών, καθώς ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Παραρτήματος Ρομά είναι η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους ώστε αυτά να ολοκληρώνουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων Υλοποιείται από τον Δήμο Φαρσάλων στα πλαίσια της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων(Συνεχιζόμενη Δομή)». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου Τ.Κ 40300 ,Φάρσαλα

Τηλ 2491350167-168,e-mail.:k.koinotitas@dimosfarsalon.gr

-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών

Τηλ.2491025805, 2491305022 e-mail:kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Στα Φάρσαλα ξανά αποστολή από το Πανεπιστήμιο του Καναδά για αρχαιολογικές ανασκαφές το ερχόμενο καλοκαίρι

Ενόψει της νέας ανασκαφικής περιόδου το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου υποδέχθηκε στο γραφείο του την υπεύθυνη της Καναδικής εκσκαφής κ. Δρ. Μargriet J. Haagsma και την

Read More »

Στον Πύργο Καραμίχου η περιοδική Έκθεση Αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου Τάκη Τλούπα

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας της Νεότερης Ιστορίας  του Δήμου , με χαρά υποδέχεται μια περιοδική  έκθεση αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου του Θεσσαλικού κάμπου Τάκη

Read More »

Με την αρωγή του Δήμου Φαρσάλων το «2ο ανοιχτό τουρνουά τένις Φαρσάλων»

  Ο Α.Σ. Ολυμπιάδα και Α.Σ. Φαρσάλων με την αρωγή του Δήμου Φαρσάλων, διοργανώνουν το 2ο ανοιχτό τουρνουά Τέννις στα γήπεδα Τέννις του Δημοτικού  Αθλητικού Κέντρου, που θα διαρκέσει έως

Read More »