Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ας γίνουμε οι συναισθηματικοί μέντορες των παιδιών μας»

 

                                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων Με Παράρτημα Ρομά της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. , σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου -2 Απριλίου- θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 στην αίθουσα ΚΑΠΗ Φαρσάλων παρουσίαση του παραμυθιού «Τα μπισκοτάκια που έμαθαν να λένε όχι», ομιλία, βιωματικό εργαστήριο με εισηγήτρια τη Σοφία Μπαλαμώτη, ψυχολόγο στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου .

Η δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ας γίνουμε οι συναισθηματικοί μέντορες των παιδιών μας», πραγματοποιείται με αφορμή το παραμύθι «Τα μπισκοτάκια που έμαθαν να λένε όχι» της Σοφίας Μπαλαμώτη, με θεματική την ευαισθητοποίηση στην διεκδικητική συμπεριφορά, στην καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Το παραμύθι γίνεται το συναισθηματικό όχημα για την αναγνώριση της αξίας της διεκδικητικής συμπεριφοράς σε σχέση με την παθητική και την επιθετική συμπεριφορά. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι οι γονείς να ευαισθητοποιηθούν στο πώς να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εν-συναίσθησης στο οικογενειακό τους περιβάλλον, να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας με το παιδί τους, αποδεχόμενοι την διαφορετικότητα.

 

Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο. Όσοι και όσες επιθυμούν την συμμετοχή τους στο κλειστό βιωματικό εργαστήριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν συμπληρωμένη στο e-mail του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων k.koinotitas@dimosfarsalon.gr, πληροφορίες στα τηλέφωνα 2491350167-168-175.

Για το βιωματικό εργαστήριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Δράση γνωριμίας των παιδιών με τα όργανα του σώματος Την Παρασκευή 12-04-2024 στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων (Συνεχιζόμενη Δομή), πραγματοποιήθηκε από την νοσηλεύτρια Βακαλούλη Αθανασία, έχοντας

Read More »

Δράση ευαισθητοποίησης «Η συμμετοχή και η προσφορά της Τρίτης Ηλικίας στην σύγχρονη κοινωνία»

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου η Δράση ευαισθητοποίησης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ), στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα, η

Read More »