Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Υπαίθριο χώρο αναψυχής και εκδηλώσεων στη Βαμβακού δημιουργεί ο Δήμος Φαρσάλων

Υπαίθριο χώρο αναψυχής και εκδηλώσεων στη Βαμβακού δημιουργεί ο Δήμος Φαρσάλων

 

Στη δημιουργία υπαίθριου χώρου αναψυχής και εκδηλώσεων στην Βαμβακού προχωρά ο Δήμος Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο που είναι προϋπολογισμού 103.154,29 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Leader» της ΑΕΝΟΛ, αφορά στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου κοντά στα σχολικά κτήρια και στη διαμόρφωση του για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων με μέγιστη χωρητικότητα 100 θέσεις.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης του έργου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με ιδιαίτερο κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Βαμβακούς αλλά και ολόκληρης της επαρχίας μας. Χώροι όπου μπορούμε να συναντιόμαστε, να συμμετέχουμε σε δρώμενα πάσης φύσης, αθλητισμού, παράδοσης, πολιτισμού, είναι απαραίτητοι, αν θέλουμε να λέμε πως πρέπει να χωριά μας να παραμείνουν «ζωντανά». Έχω βαθιά την πεποίθηση ότι αυτός ο νέος χώρος εκδηλώσεων που θα διαμορφωθεί στη Βαμβακού, θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον σημείο αναφοράς για σπουδαία πράγματα».
Το έργο αφορά στην ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου στην Τ.Κ. Βαμβακούς με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Μελετήθηκε με βάση τη διαμόρφωση ελεύθερων υφισταμένων κοινόχρηστων χώρων σε χώρους συγκέντρωσης, αναψυχής, ψυχαγωγίας, και συναναστροφής των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άλλα κυρίως την εποχή των διακοπών.
Στόχος είναι να αποδοθεί στο χώρο ο χαρακτήρας που του αρμόζει, διατηρώντας τη φύση και τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά, με ήπιες αναπλάσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα περιβαλλοντική εικόνα.
Η διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων πλησίον των σχολείων για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων στην ΤΚ Βαμβακούς, θα αποτελεί τμήμα της συνολικής αντιμετώπισης της ανάπτυξης και τόνωσης των χωριών.
Τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξη του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική αναζωογόνηση και την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και συνδέεται άρρηκτα τόσο με την ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και με την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Σε ότι αφορά τις τεχνικές επεμβάσεις, αυτές θα πραγματοποιηθούν κυρίως με υλικά που υπάρχουν στο υπό ανάπλαση περιβάλλον (πέτρα, χώμα, φύτευση) και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη σύνδεση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος με την διεύρυνση και αναβάθμιση της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Η συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι 120 ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών.

Σχετικά Άρθρα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο δίκτυο ομβρίων στα Φάρσαλα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων, ενός έργου συνολικού κόστους 1.905.053,912 ευρώ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Read More »

Επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό στην Περιφερειακή οδό ο Δήμος Φαρσάλων

Επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό στην Περιφερειακή οδό ο Δήμος Φαρσάλων Ισχυρότερες συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας δημιουργεί ο Δήμος Φαρσάλων στην Περιφερειακή οδό της πόλης, μετά από την υπογραφή από τον Δήμαρχο

Read More »

Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων με τίτλο «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων με τίτλο «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»     

Read More »

Ένταξη έργου με τίτλο «Προσεισμικός έλεγχος 40 κτηριακών υποδομών στο δήμο Φαρσάλων μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης»

Ένταξη έργου με  τίτλο Προσεισμικός έλεγχος 40 κτηριακών υποδομών  στο Δήμο Φαρσάλων   μέσω του προγράμματος  Αντώνης Τρίτσης     

Read More »

Αναβάθμιση πλατείας χωριού

Αναβάθμιση πλατείας χωριού   Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της πλατείας του χωριού αλλά και διαμορφώσεις στο νεκροταφείο στην Τοπική Κοινότητα Ρευματιάς, από τον Δήμο Φαρσάλων, προϋπολογισμού

Read More »