Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Τέστ Παπανικολάου σε γυναίκες Ρομά στα Φάρσαλα

Επικοινωνία:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161,e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Το Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, πραγματοποίησε στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, την εξέταση με τη λήψη (τεστ Παπανικολάου) και περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα ιατρικής πρόληψης σε γυναίκες Ρομά.
Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας το Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων , δεδομένων των στόχων του και δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, πραγματοποίηση την εν λόγω εξέταση στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων από 17 έως 26 Μαΐου 2022, σε συνεργασία της νοσηλεύτριας του Παραρτήματος Ρομά Βακαλούλη Αθανασία με την μαία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Πιτσάβα Φωτεινή .
Το Τεστ ΠΑΠ είναι μία εξαιρετικά σημαντική εξέταση αφενός γιατί μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αφετέρου γιατί μαζί με την κολποσκόπηση μπορούν να εντοπίσουν προ-καρκινικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορούν να θεραπευτούν πριν εξελιχθούν σε νόσο.
Η εξέταση πραγματοποιήθηκε ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).