Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση παραχώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου για τη Μάχη των Φαρσάλων το 48 π.Χ.

Συνέντευξη για την κομβικής σημασίας μάχη, η οποία διεξήχθη στα Φάρσαλα το 48 π.Χ. και θεωρείται από τους ιστορικούς ως μια από τις κρισιμότερες της Ρωμαϊκής ιστορίας, παραχώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου στη γαλλική τηλεόραση, σε ένα ντοκιμαντέρ της εταιρείας «ANDAMAN FILMS» δια της κ.  Clementine Athanasiadis.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τη ζωή του Ιουλίου Καίσαρα και έχει γυριστεί και στις 16 χώρες όπου έζησε ο κραταιός Ρωμαίος αυτοκράτορας.

Ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη σημασία της μάχης καθώς αναμετρήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές προσωπικότητες της αρχαίας Ρώμης, ο Πομπήιος ο Μέγας και ο Ιούλιος Καίσαρας, αλλά και στην ανάγκη εύρεσης της ακριβής τοποθεσίας της μάχης από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Στη συνέντευξη συμμετείχε επίσης, παρέχοντας όλα τα ιστορικά στοιχεία και η αρχαιολόγος της Εφορίας αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σοφία Καραπάνου.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη έρευνα που εκπονείται στην Ελληνική Περιφέρεια με στόχο να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος τις σύγχρονες ανάγκες (επαγγελματικές, επιμορφωτικές και άλλες) των γυναικών που ζουν στις αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας.

      Ο Οργανισμός Women On Top είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οικονομική & επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία και θα επισκεφθεί τα

Read More »

Στα Φάρσαλα ξανά αποστολή από το Πανεπιστήμιο του Καναδά για αρχαιολογικές ανασκαφές το ερχόμενο καλοκαίρι

Ενόψει της νέας ανασκαφικής περιόδου το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου υποδέχθηκε στο γραφείο του την υπεύθυνη της Καναδικής εκσκαφής κ. Δρ. Μargriet J. Haagsma και την

Read More »

Στον Πύργο Καραμίχου η περιοδική Έκθεση Αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου Τάκη Τλούπα

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας της Νεότερης Ιστορίας  του Δήμου , με χαρά υποδέχεται μια περιοδική  έκθεση αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου του Θεσσαλικού κάμπου Τάκη

Read More »