Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.) ΦΑΡΣΑΛΩΝ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.) ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος μας, σας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην:

«Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) της πόλης των Φαρσάλων»

Ο Δήμος μας, ξεκίνησε τις διαδικασίες εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς του, για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών στον κοινόχρηστο χώρο για την ασφαλή, άνετη και απρόσκοπτη πεζή μετακίνηση όλων.

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) έχει ως στόχο την ανάδειξη προσβάσιμων διαδρομών μετακίνησης πεζή προς βασικές κοινόχρηστες και κοινοφελείς χρήσεις (πάρκα, πλατείες, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικοί χώροι, σχολεία κλπ) ώστε να σχηματίζεται μία “Προσβάσιμη Αλυσίδα” στην πόλη των Φαρσάλων. Η “Προσβάσιμη Αλυσίδα” περιλαμβάνει παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζεται η αυτονομία, η άνεση και ασφάλεια κίνησης των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων, χωρίς ασυνέχειες.

Στις προσβάσιμες διαδρομές οι υποδομές πεζών τηρούν τις κείμενες κατασκευαστικές προδιαγραφές (ελάχιστο πλάτος κίνησης πεζών χωρίς εμπόδια ίσο με 1.50 μέτρο, ύπαρξη οδηγού τυφλών, ύπαρξη ραμπών ΑμεΑ κ.α.)

Συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο, συμμετέχετε ενεργά στην διεξαγωγή του ΣΑΠ, καθώς και στις δράσεις που θα ακολουθήσουν το Σχέδιο (π.χ. αρχιτεκτονικές μελέτες εφαρμογής). Το ερωτηματολόγιο αποτελείται κυρίως από ερωτήσεις που αφορούν τις υποδομές της μετακίνησης πεζή στην πόλη των Φαρσάλων και η συμπλήρωσή του διαρκεί λίγα λεπτά. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει και ερωτήσεις ανοικτού τύπου, χωρίς αυτές να είναι υποχρεωτικές, σε περίπτωση που θέλετε να σχολιάσετε / εμβαθύνετε επιπλέον στα ζητήματα που θίγονται.

Σύνδεσμος έρευνας:

https://forms.gle/GimEP3VRrma26JHs5

 

Η γνώμη σας μετράει! Μαζί διαμορφώνουμε την αυριανή εικόνα στα Φάρσαλα!

 

Σχετικά Άρθρα

Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων στον Δήμο Φαρσάλων

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει φέτος ο δήμος Φαρσάλων μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής –

Read More »

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση (2η) της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχιακό μέγαρο, Πατρόκλου 3 – 2ος όροφος), στις 29 Νοεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  Ταχ. Δ/νση : Πατρόκλου 3 – Φάρσαλα                        Ταχ. Κώδ.  :  40300                                         Πληροφορίες : Π. Τσελεπίδου                   Τηλέφωνο:   2491350122     

Read More »

Με τους Vegas ανάβει στις 4 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Φάρσαλα

Με το δημοφιλές συγκρότημα Vegas θα ανάψει φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Φάρσαλα, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου στις 7 το απόγευμα. Η γιορτή στον μαγικό κόσμο των

Read More »

Αγιασμός στη Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός στην Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή την έναρξη της φετινής καλλιτεχνικής χρονιάς. Η σύντομη

Read More »

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εννέα (9) ατόμων, χρονικής διάρκειας έως 04.03.2024, άρθρο 212 Ν. 3584/2007.

Ο Δήμος Φαρσάλων Έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις των άρθρου 58 και 59 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ87/Α΄/7.6.2010). Τις διατάξεις των άρθρων 168-170 και 212 του Ν.3584/2007 (ΦΕΚ 143/Α΄/28.6.2007). Την με αριθ.

Read More »

Διεκπεραίωση από τα ΚΕΠ της διαδικασίας έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας της οικονομικής διευκόλυνσης (youth pass) του άρθρου 47 του ν. 5045/2023 (Α’ 136)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διεκπεραίωση από τα ΚΕΠ της διαδικασίας έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας της οικονομικής διευκόλυνσης (youth pass) του άρθρου 47 του ν. 5045/2023 (Α’ 136)    Σας ενημερώνουμε, ότι δημοσιεύθηκε η αριθ.

Read More »