Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στα Φάρσαλα

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη παραδοσιακή γιορτή που διοργανώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων χθες Κυριακή, από τον Σύλλογο Ντόπιων της περιοχής Φαρσάλων «O Ενιπέας», σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου γιόρτασαν το έθιμο των λουκουμάδων το οποίο τηρείται ακόμη στην περιοχή μετά τη σπορά σε όλα τα αγροτικά νοικοκυριά.

Το δρώμενο περιελάμβανε παρασκευή λουκουμάδων που προσφέρονταν στους επισκέπτες. Επίσης, όποιος επιθυμούσε μπορούσε να γευτεί και παραδοσιακό πατσά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παρασκευάσματα έγιναν από εθελοντές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και αγροτικοί συνεταιρισμοί με τα τοπικά τους προϊόντα, ενώ Πολιτιστικοί σύλλογοι της επαρχίας Τζουμέρκα, Αργιθεατών, Ντόπιων και ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων έδωσαν μία ιδιαίτερη παραδοσιακή νότα χορεύοντας χορούς από διάφορα μέρη της χώρας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια, συγχαίροντας τους συλλόγους, τους εθελοντές και τους τοπικούς παραγωγούς που – όπως είπε – πρέπει να βγαίνουν πιο συχνά και να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής.

«Οι μνήμες σε όλους μας είναι η γιαγιά στο σπίτι στη σόμπα, να ζεσταίνει το μέλι και να φτιάχνει τους λουκουμάδες…» πρόσθεσε, με τον Δήμο Φαρσάλων να δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των ηθών και των εθίμων της επαρχίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης το μέλος του Συλλόγου των Ντόπιων επαρχίας Φαρσάλων «O Ενιπέας» κ. Δήμητρα Αστάρα, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Σωκράτης Αλειφτήρας και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενιπέας» κ. Θανάσης Καραΐσκος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ομιλία από την διατροφολόγο κ. Σέργια Κοντοπούλου για την θρεπτική αξία των λουκουμάδων στον άνθρωπο.

Σχετικά Άρθρα

Ενημερωτική δράση με θέμα: Το διαδίκτυο στη ζωή μας

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διαδικτύου», στις  21/02/2024 πραγματοποιήθηκε δράση στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Φαρσάλων. Στόχος ήταν οι μαθητές Ρομά Δημοτικού / Γυμνασίου να αντιληφθούν όχι

Read More »

Καρναβάλι και πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Φαρσάλων

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την καρναβαλική παρέλαση στα Φάρσαλα, προγραμματίζει ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, αλλά και φορείς της επαρχίας. «Θέλουμε και φέτος με τις

Read More »

Στα Φάρσαλα ο Χρ. Τριαντόπουλος για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών – Προχωρά το φράγμα της Σκοπιάς

Η αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στην επαρχία Φαρσάλων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο Δημαρχείο Φαρσάλων, παρουσία

Read More »

Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών του Δήμου Φαρσάλων

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ:  Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών του Δήμου Φαρσάλων ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1: Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών του Δήμου Φαρσάλων ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ:19/2022   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Read More »

Ενημέρωση για την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής και την υποβολή δικαιολογητικών για την επιχορήγηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ν.4797/2021) από τους πληγέντες από τη θεομηνία «DANIEL» (πλημμύρες) από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2023, στην ΠΕ Λάρισας

  ΝΤΑΝΙΕΛ Δελτιο Τυπου β κυκλος πρωτης αρωγης_20240212 (ΑΑ)     

Read More »