Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Περιβαντολλογικές Δράσεις στο Παράρτημα Ρομά

Επικοινωνία:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Το θέμα «περιβάλλον» είναι διαχρονικό και δεν χάνει ποτέ την επικαιρότητά του.
Με τον όρο φυσικό περιβάλλον, εννοούμε τη σύνθεση φυσικών στοιχείων, όπως το έδαφος, το νερό, ο αέρας, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους, που υπάρχουν σε μία μικρή ή μεγάλη περιοχή. Όλα αυτά συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους, ώστε να αποτελέσουν ένα ισορροπημένο σύστημα.
Εκτός από το φυσικό, υπάρχει και το τεχνητό περιβάλλον, που δημιουργείται από τον άνθρωπο σε κάθε μικρή ή μεγάλη περιοχή, όπως τα κτίρια, οι δρόμοι κ.α.
Οι άνθρωποι ως μέλη ενός συστήματος οφείλουμε να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία του ανθρώπινου είδους, καθώς και την υγεία του πλανήτη μας στο μέλλον.
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» πραγματοποιήθηκε μία σειρά από δράσεις από τους εργαζόμενους του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ). Οι δράσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν το 2ο δεκαήμερο του Ιουλίου . Οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος Ρομά μίλησαν στα παιδιά του οικισμού για την φύση και το περιβάλλον. Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά video και έκαναν κατασκευές. Στο πλαίσιο των δράσεων το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων δώρισε στο Παράρτημα καλλωπιστικά φυτά. Η συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά Βασιλική Λιάπη και η εκπαιδευτικός Μαρία Τσιάμπα μαζί με μια ομάδα παιδιών πήγαν στην λαϊκή αγορά των Φαρσάλων και προμηθεύτηκαν φυτά. Την επόμενη μέρα, με την σημαντική βοήθεια του διαμεσολαβητή Αγγελή Γκαραγκούνη και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, τα λουλούδια φυτεύτηκαν στον εξωτερικό χώρο του Παραρτήματος Ρομά.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).