Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Να μη γίνει η Γιορτή Χαλβά φέτος αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων

Τη μη διεξαγωγή της φετινής Γιορτής Χαλβά αποφάσισε χθες Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων κατά πλειοψηφία, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έδωσε στο σώμα στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, εξηγώντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται με πρώτο κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Μεταξύ άλλων ο κ. Εσκίογλου ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή μας είναι δύσκολη όπως και σε όλη τη χώρα. Τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή μας αλλά και οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται από τις αρχές του μήνα. Αυτό δείχνει μία κλιμακούμενη κατάσταση, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα και στη διαρκή αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά.
Την ίδια ώρα η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι εκείνη που οι επιστήμονες τονίζουν πως μπορεί να μας προστατέψει από το τέταρτο πανδημικό κύμα.
Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ρευστό τοπίο στο οποίο καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για την ανθρώπινη ζωή.
Υπό τις παραπάνω συνθήκες, αποφασίσαμε ότι το ρίσκο θα ήταν μεγάλο για τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό ματαιώσαμε τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού Αυγούστου. Πράξαμε το ίδιο και με το παζάρι, όπως ακριβώς έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης στη χώρα. Βάζοντας πάνω απ΄όλα τον άνθρωπο και ότι πολυτιμότερο έχει: Την υγεία του. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη μη διεξαγωγή φέτος και της καθιερωμένης Γιορτής Χαλβά».

Σχετικά Άρθρα

Παιδιά γνώρισαν τα βιβλία του «Δαόχου» και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στα Φάρσαλα

Σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου έλαβαν χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φαρσάλων υπό τη διοργάνωση των ΚΔΑΠ του Δήμου. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί και παιδιά των ΚΔΑΠ 1 και ΚΔΑΠ 3

Read More »

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου η 2η «Γιορτή της Άνοιξης» στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων ΔΗΚΕΦΑ (Κέντρο κοινότητας και τα ΚΔΑΠ) και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος διοργανώνουν την 2η «Γιορτή

Read More »

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές Ά/βάθμιας «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Με Παράρτημα Ρομά της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων για τη διεξαγωγή του 2ου Μυρμιδόνων

Read More »

Εορταστικό τριήμερο με εκδηλώσεις στον Δήμο Φαρσάλων

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για το Τριήμερο της Αποκριάς διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων. Αύριο Σάββατο, μία όμορφη αποκριάτικη παιδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 4 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου των

Read More »

Αποκριάτικη παιδική εκδήλωση μεθαύριο Σάββατο στα Φάρσαλα

Μία όμορφη Αποκριάτικη παιδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 4 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου, 25 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων και του ΟΠΑΚΠΑ.

Read More »