Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Με μεγάλη συμμετοχή και σημαντικά μηνύματα έγινε η «2η Γιορτή της Άνοιξης» στα Φάρσαλα

Με την κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων να αγκαλιάζει την πρωτοβουλία που μετεξελίσσεται σε θεσμό πλέον για δεύτερη συνεχή χρονιά, έλαβε χώρα την Κυριακή η «2η Γιορτή της Άνοιξης».

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρών στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν σειρά δράσεων που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων ΔΗΚΕΦΑ (Κέντρο κοινότητας και τα ΚΔΑΠ) και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

Παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Φαρσάλων έπαιξαν και ζωγράφισαν για την άνοιξη, ενώ μαθητές του γεωπονικού τμήματος του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων μοίρασαν και φέτος στον κόσμο ανθοκομικά λουλούδια που παρήγαγαν στο σχολείο τους.

Παράλληλα, η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ μαζί με μαθητές από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων παρουσίασαν πρωτότυπες δράσεις, για το πώς η τέχνη μπορεί να οδηγήσει στην πρόληψη από τις εξαρτήσεις. Οι δράσεις περιλάμβαναν παρουσίαση τριών ταινιών μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο, καθώς και αφίσες και έργα ζωγραφικής.

Τις εντυπώσεις κέρδισε και το θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Φαρσάλων που τιτλοφορούταν «Δουλειές εν είχαμε, δουλειές ανοίξαμε».

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε λόγο για «έναν πραγματικά ιδιαίτερο θεσμό που συνδυάζει την εποχή του χρόνου που είναι ταυτισμένη με την αναγέννηση και αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Έτσι, η γιορτή η οποία φέτος πέρα από το μήνυμα της Ανανέωσης και της αναγέννησης του πνεύματος που εκφράζεται μέσα από τις δράσεις των μικρών παιδιών των ΚΔΑΠ, και την συμμετοχή του Γεωπονικού τμήματος του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, όπου οι μαθητές του θα μοιράσουν  σε όλους λουλούδια, εκπέμπει ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα.

Είναι το μήνυμα της πρόληψης  των εξαρτήσεων μέσω της τέχνης. Η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο μας και με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας Φαρσάλων θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, συμμετέχοντας ενεργά σ’ αυτό τον αδιάκοπο αγώνα της ενημέρωσης και της πρόληψης απέναντι σε κάθε μορφής εξάρτηση που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία.

Είναι ωραίο να εκφράζεσαι λοιπόν μέσα από την τέχνη, μέσα από τη φύση και να χρησιμοποιείς την έμπνευση για όχημα προς έναν καλύτερο κόσμο.

Ως δήμος Φαρσάλων θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους προσπάθειες και θα εργαζόμαστε κάθε χρόνο ώστε η Γιορτή της Άνοιξης να μετεξελιχθεί σε έναν ισχυρό θεσμό με πολλαπλά μηνύματα» κατέληξε. Να σημειωθεί τέλος, πως την εκδήλωση παρουσίασε η Ιωάννα Τσέντζου.

                                  

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ για τον Μάιο στο Δήμο Φαρσάλων

        Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και άλλων προϊόντων του προγράμματος  «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στον Δήμο

Read More »

Εκδήλωση μνήμης από τον Δήμο Φαρσάλων για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο «Ορμάν Μαγούλα»

Ο Δήμος Φαρσάλων και η Τοπική Κοινότητα Δασολόφου, διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 11:30 το πρωί, εκδήλωση που θα γίνει στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» του οικισμού Κάτω

Read More »

Δήμος Φαρσάλων: Την Δευτέρα Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στα

Read More »

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο δίκτυο ομβρίων στα Φάρσαλα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων, ενός έργου συνολικού κόστους 1.905.053,912 ευρώ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Read More »