Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Με μεγάλη συμμετοχή και σημαντικά μηνύματα έγινε η «2η Γιορτή της Άνοιξης» στα Φάρσαλα

Με την κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων να αγκαλιάζει την πρωτοβουλία που μετεξελίσσεται σε θεσμό πλέον για δεύτερη συνεχή χρονιά, έλαβε χώρα την Κυριακή η «2η Γιορτή της Άνοιξης».

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρών στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν σειρά δράσεων που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων ΔΗΚΕΦΑ (Κέντρο κοινότητας και τα ΚΔΑΠ) και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

Παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Φαρσάλων έπαιξαν και ζωγράφισαν για την άνοιξη, ενώ μαθητές του γεωπονικού τμήματος του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων μοίρασαν και φέτος στον κόσμο ανθοκομικά λουλούδια που παρήγαγαν στο σχολείο τους.

Παράλληλα, η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ μαζί με μαθητές από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων παρουσίασαν πρωτότυπες δράσεις, για το πώς η τέχνη μπορεί να οδηγήσει στην πρόληψη από τις εξαρτήσεις. Οι δράσεις περιλάμβαναν παρουσίαση τριών ταινιών μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο, καθώς και αφίσες και έργα ζωγραφικής.

Τις εντυπώσεις κέρδισε και το θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Φαρσάλων που τιτλοφορούταν «Δουλειές εν είχαμε, δουλειές ανοίξαμε».

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε λόγο για «έναν πραγματικά ιδιαίτερο θεσμό που συνδυάζει την εποχή του χρόνου που είναι ταυτισμένη με την αναγέννηση και αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Έτσι, η γιορτή η οποία φέτος πέρα από το μήνυμα της Ανανέωσης και της αναγέννησης του πνεύματος που εκφράζεται μέσα από τις δράσεις των μικρών παιδιών των ΚΔΑΠ, και την συμμετοχή του Γεωπονικού τμήματος του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, όπου οι μαθητές του θα μοιράσουν  σε όλους λουλούδια, εκπέμπει ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα.

Είναι το μήνυμα της πρόληψης  των εξαρτήσεων μέσω της τέχνης. Η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο μας και με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας Φαρσάλων θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, συμμετέχοντας ενεργά σ’ αυτό τον αδιάκοπο αγώνα της ενημέρωσης και της πρόληψης απέναντι σε κάθε μορφής εξάρτηση που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία.

Είναι ωραίο να εκφράζεσαι λοιπόν μέσα από την τέχνη, μέσα από τη φύση και να χρησιμοποιείς την έμπνευση για όχημα προς έναν καλύτερο κόσμο.

Ως δήμος Φαρσάλων θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους προσπάθειες και θα εργαζόμαστε κάθε χρόνο ώστε η Γιορτή της Άνοιξης να μετεξελιχθεί σε έναν ισχυρό θεσμό με πολλαπλά μηνύματα» κατέληξε. Να σημειωθεί τέλος, πως την εκδήλωση παρουσίασε η Ιωάννα Τσέντζου.

                                  

Σχετικά Άρθρα

Στον Πύργο Καραμίχου η περιοδική Έκθεση Αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου Τάκη Τλούπα

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας της Νεότερης Ιστορίας  του Δήμου , με χαρά υποδέχεται μια περιοδική  έκθεση αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου του Θεσσαλικού κάμπου Τάκη

Read More »

Με την αρωγή του Δήμου Φαρσάλων το «2ο ανοιχτό τουρνουά τένις Φαρσάλων»

  Ο Α.Σ. Ολυμπιάδα και Α.Σ. Φαρσάλων με την αρωγή του Δήμου Φαρσάλων, διοργανώνουν το 2ο ανοιχτό τουρνουά Τέννις στα γήπεδα Τέννις του Δημοτικού  Αθλητικού Κέντρου, που θα διαρκέσει έως

Read More »

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση αναγκών Πυρασφάλειας του Δήμου Φαρσάλων διάρκειας πέντε (5) μηνών

ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση αναγκών Πυρασφάλειας του Δήμου Φαρσάλων διάρκειας πέντε (5) μηνών»                

Read More »

Γραφείο ενημέρωσης πολιτών για την κρατική αρωγή συστήνεται στα Φάρσαλα

Τη σύσταση Γραφείου ενημέρωσης πολιτών για την κρατική αρωγή στα Φάρσαλα ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, παράλληλα με επιπρόσθετη χρηματοδότηση

Read More »