Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Με απόλυτη επιτυχία διεξάχθηκε στα Φάρσαλα ο 2ος «Μυρμιδόνων Άθλος»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στα Φάρσαλα ο 2ος «Μυρμιδόνων Άθλος», ένας αγώνας 21 χιλιομέτρων με υψομετρική 1.000 μέτρων και διαδρομή που περνά από το αλσύλλιο της πόλης, καθώς και από πολλά ακόμη αρχαιολογικά, ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία.

Μεταξύ αυτών ο Πύργος Καραμίχου, οι παραδοσιακές δεξαμενές στο «Βαρούσι», το τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης στην περιοχή «Κατράνα», η Ακρόπολη και τα τείχη της, αλλά και οι ναΐσκοι του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Κυριακής.

Συνολικά στην αφετηρία βρέθηκαν 131 αθλητές, με την εκκίνηση να δίνεται από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα κ. Χρήστο Μπασαγιάννη.

 

Οι διαγωνιζόμενοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άρτια οργάνωση του αγώνα, στον οποίο συνέδραμε πλήθος εθελοντών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και υγειονομικών.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, επιβραβεύοντας με διαρκή χειροκροτήματα την προσπάθεια των αθλητών, ενώ μικρά παιδιά είχαν συγκεντρωθεί δυτικά του αλσυλλίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Στην γενική κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Φιλάρετος Μπούκης (TIHIO RACE TEAM) με χρόνο 1:49:34, δεύτερος ο Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINING – ΣΜΝ ΛΑΡΙΣΑΣ) με χρόνο 1:53:22 και τρίτος ο Βαγγέλης Παπάς (VMAX TRAINING) με 1:53:23.

Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση τερμάτισε η Χρύσα Βλησσαρούλη με χρόνο 2:13:01, στην δεύτερη θέση η Ματίνα Γρηγοριάδου (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΗΣ) 2:26:22 και στην τρίτη η Φαρσαλινή Θώμη Κατμέρου (FARSALA RUNNING TEAM) 2:34:56.

Εκτός των πρωτευσάντων αθλητών, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Farsala Running Team, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας ως την πολυπληθέστερη ομάδα που συμμετείχε στον 2ο «Μυρμιδόνων Άθλο» και στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων για τη συμβολή του στην ασφάλεια του αγώνα. Τιμητική πλακέτα έλαβε και ο εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Βασίλειος Βασιλείου, που ήταν ο μέγας χορηγός του αγώνα.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Farsala Running Team και τοn σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μεγάλος χορηγός ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Σχετικά Άρθρα

Κλειστά μέχρι και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, όλα τα σχολεία και στην επαρχία Φαρσάλων

Μετά από ευρεία τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε σήμερα και ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με κυβερνητικά στελέχη, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών

Read More »

Κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση το νερό στην πόλη των Φαρσάλων

Κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση το νερό στην πόλη των Φαρσάλων Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Φαρσάλων το νερό στην πόλη των Φαρσάλων μετά τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις, κρίνεται

Read More »

Εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας το Σαββατοκύριακο στην πόλη των Φαρσάλων

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρσάλων γίνεται γνωστό πως τα πρωινά του Σαββάτου 15 και της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένο πλύσιμο της πόλης των Φαρσάλων με πιεστικά

Read More »

Αναστολή διδακτικής λειτουργίας όλων των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   15-9-2023   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Αναστολή διδακτικής λειτουργίας όλων των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου     Μετά

Read More »

Εργασίες αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Φαρσάλων

Από τη ΔΕΥΑ Φαρσάλων γίνεται γνωστό πως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την επαρχία μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαπιστωθεί βλάβη στο δίκτυο που τροφοδοτεί την πόλη των

Read More »