Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Με απόλυτη επιτυχία διεξάχθηκε στα Φάρσαλα ο 2ος «Μυρμιδόνων Άθλος»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στα Φάρσαλα ο 2ος «Μυρμιδόνων Άθλος», ένας αγώνας 21 χιλιομέτρων με υψομετρική 1.000 μέτρων και διαδρομή που περνά από το αλσύλλιο της πόλης, καθώς και από πολλά ακόμη αρχαιολογικά, ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία.

Μεταξύ αυτών ο Πύργος Καραμίχου, οι παραδοσιακές δεξαμενές στο «Βαρούσι», το τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης στην περιοχή «Κατράνα», η Ακρόπολη και τα τείχη της, αλλά και οι ναΐσκοι του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Κυριακής.

Συνολικά στην αφετηρία βρέθηκαν 131 αθλητές, με την εκκίνηση να δίνεται από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα κ. Χρήστο Μπασαγιάννη.

 

Οι διαγωνιζόμενοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άρτια οργάνωση του αγώνα, στον οποίο συνέδραμε πλήθος εθελοντών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και υγειονομικών.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, επιβραβεύοντας με διαρκή χειροκροτήματα την προσπάθεια των αθλητών, ενώ μικρά παιδιά είχαν συγκεντρωθεί δυτικά του αλσυλλίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Στην γενική κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Φιλάρετος Μπούκης (TIHIO RACE TEAM) με χρόνο 1:49:34, δεύτερος ο Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINING – ΣΜΝ ΛΑΡΙΣΑΣ) με χρόνο 1:53:22 και τρίτος ο Βαγγέλης Παπάς (VMAX TRAINING) με 1:53:23.

Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση τερμάτισε η Χρύσα Βλησσαρούλη με χρόνο 2:13:01, στην δεύτερη θέση η Ματίνα Γρηγοριάδου (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΗΣ) 2:26:22 και στην τρίτη η Φαρσαλινή Θώμη Κατμέρου (FARSALA RUNNING TEAM) 2:34:56.

Εκτός των πρωτευσάντων αθλητών, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Farsala Running Team, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας ως την πολυπληθέστερη ομάδα που συμμετείχε στον 2ο «Μυρμιδόνων Άθλο» και στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων για τη συμβολή του στην ασφάλεια του αγώνα. Τιμητική πλακέτα έλαβε και ο εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Βασίλειος Βασιλείου, που ήταν ο μέγας χορηγός του αγώνα.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Farsala Running Team και τοn σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μεγάλος χορηγός ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ για τον Μάιο στο Δήμο Φαρσάλων

        Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και άλλων προϊόντων του προγράμματος  «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στον Δήμο

Read More »

Εκδήλωση μνήμης από τον Δήμο Φαρσάλων για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο «Ορμάν Μαγούλα»

Ο Δήμος Φαρσάλων και η Τοπική Κοινότητα Δασολόφου, διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 11:30 το πρωί, εκδήλωση που θα γίνει στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» του οικισμού Κάτω

Read More »

Δήμος Φαρσάλων: Την Δευτέρα Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στα

Read More »

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο δίκτυο ομβρίων στα Φάρσαλα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων, ενός έργου συνολικού κόστους 1.905.053,912 ευρώ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Read More »