Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα αλλά και τη συμμετοχή εμπόρων στο φετινό παζάρι στα Φάρσαλα

Ικανοποιητικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την επισκεψιμότητα στο παζάρι των Φαρσάλων που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκεπαστή Αγορά της πόλης, αλλά και από τη συμμετοχή των εμπόρων σε αυτό.

Η εμποροπανήγυρη που ξεκίνησε στις 14 και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επαγγελματιών απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα, οι οποίοι μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, δείχνουν να εμπιστεύονται ξανά την περιοχή γεμίζοντας τις προβλεπόμενες θέσεις.

Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των καταναλωτών που σπεύδουν κυρίως τις βραδινές ώρες για αγορές, αλλά και διασκέδαση.

Σημαντική όμως είναι και η αύξηση της κίνησης στα καταστήματα εντός της πόλης, η οποία αυτές τις ημέρες σφύζει από ζωή.

Στο παζάρι βρέθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, συνομιλώντας με πολίτες και επαγγελματίες. Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τονίζει πως «το ιστορικό παζάρι των Φαρσάλων είναι και φέτος εδώ και μάλιστα έχει επιστρέψει δυναμικά. Ένας θεσμός που χάνεται στα βάθη των αιώνων από την εποχή που ονομαζόταν Παναγιά Παζάρ.

Μετά από τα χρόνια της πανδημίας, το παζάρι μας ανέκαμψε και φέτος έχει προσελκύσει πλήθος επαγγελματιών αλλά και χιλιάδες επισκεπτών.

Είναι ένας θεσμός που κρατά ζωντανή την περιοχή μας, που προσφέρει έσοδα στην τοπική αγορά, ένας θεσμός που αποτελεί πόλο έλξης τον Δεκαπενταύγουστο».

Το παζάρι αναπτύσσεται σε ένα χώρο περίπου 15 στρεμμάτων στον οποίο υπάρχουν δεκάδες πάγκοι (165) με εμπορεύματα διαφόρων κατηγοριών, πλανόδιοι μικροπωλητές, υπαίθρια ψητοπωλεία, εγκαταστάσεις έψησης και φυσικά περίπτερα με φρεσκοψημένο και φημισμένο γλύκισμα χαλβά Φαρσάλων.

Επίσης στο χώρο υπάρχουν ψυχαγωγικές διατάξεις (Λουνα Παρκ σε ένα χώρο περί των 4.600 τ.μ.).

Σχετικά Άρθρα

Παράδοση εκλογικού υλικού των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Παράδοση εκλογικού υλικού των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 Από το Δήμο Φαρσάλων ανακοινώνεται ότι η παράδοση

Read More »

Επιτάχυνση της κατασκευής του φράγματος της Σκοπιάς ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Ενιπέα, στο ύψος της Σκοπιάς, ζητά ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.

Read More »

Έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Ο Δήμαρχος ΦαρσάλωνΙορδάνης Εσκίογλου Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Την έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την Παρασκευή

Read More »

Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην επαρχία Φαρσάλων λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την επαρχία Φαρσάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του

Read More »

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα πλημμυρισμένα σπίτια στον Δήμο Φαρσάλων

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης διενέργειας των αυτοψιών από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία των κτιρίων (ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ/κύριες και δευτερεύουσες) για τα οποία παρατηρήθηκε εισροή υδάτων από

Read More »