Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Η θεατρική κωμωδία «Δάφνες και Πικροδάφνες» αύριο Πέμπτη στο Μεγάλο Ευϋδριο στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Αυγούστου»

Στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος» του Δήμου Φαρσάλων θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στο Μεγάλο Ευϋδριο, το θεατρικό έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δ. Κεχαϊδη – Ε. Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Ηλία Παπαγιάννη. Η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού και θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία με έντονα σατιρικά και ηθογραφικά στοιχεία, μια κατεξοχήν πολιτική κωμικογραφία του νεοελληνικού ρεπερτορίου και το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της μεταπολεμικής λογοτεχνίας.

Η συγγραφική πένα των Δ. Κεχαϊδη και Ε. Χαβιαρά μας πρόσφερε ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας το οποίο καταγράφει το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό και την νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, σε ένα τοπίο μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ο Κώστας, ο Βασίλης ο Τάσος κι ο Αλέκος ζουν στην Τρίπολη. Παράλληλα με τα επαγγέλματά τους, είναι οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών της περιοχής. Μια βραδιά, λίγο καιρό μετά την Μεταπολίτευση, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου βουλευτικών εκλογών, μαζεύονται στο σπίτι του Κώστα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Όλοι τους σχεδόν υποστηρίζουν κάποιον διαφορετικό υποψήφιο βουλευτή του ίδιου κόμματος.

Στη προσπάθεια τους να αποδείξουν την ανωτερότητα του υποψήφιου που υποστηρίζουν αλλά, κυρίως να ικανοποιήσουν το μεγαλομανές φαντασιακό τους που ονειρεύεται κύρος, εξουσία και κοινωνική ανέλιξη, αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ήσυχη ζωή τους και κυρίως την πολιτική τους καριέρα. Αόρατο και μυστηριώδες πρόσωπο αλλά με σημαίνοντα ρόλο, που θα διαταράξει ακόμα περισσότερο της ισορροπίες, αποδεικνύεται μια γυναίκα, η Νόρα.

Το έργο, αν και γραμμένο λίγο μετά τη μεταπολίτευση, παραμένει άκρως διαχρονικό. Μια πολιτική κωμωδία που μιλά για δύσκολα θέματα: βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες μέσα στην ψυχή του Έλληνα, συναισθηματική ανηλικότητα που εκφράζεται μέσα από εξάρσεις του θυμικού και υποβάθμιση της λογικής, υπαρξιακές αυταπάτες, και όλα αυτά με τρόπο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο για να μας θυμίσει τις μεγάλες αντιφάσεις της ελληνικής ψυχής.

Απέναντι σε αυτήν τη διαχρονική πραγματικότητα, προτάσσουμε το χιούμορ, ως άμυνα – προστασία, και έτσι τίποτα δε σας εμποδίζει ώστε να γελάσετε με τη καρδιά σας!

Σχετικά Άρθρα

Κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση το νερό στην πόλη των Φαρσάλων

Κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση το νερό στην πόλη των Φαρσάλων Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Φαρσάλων το νερό στην πόλη των Φαρσάλων μετά τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις, κρίνεται

Read More »

Ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής μέχρι και το Σάββατο 30/9/2023 και για απώλειες ζωικού κεφαλαίου μέχρι και τη Δευτέρα 25/9/2023.

Read More »

Xoρήγηση ζωοτροφών -δελτίο τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) θα χορηγηθούν ζωοτροφές για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κτηνοτρόφων των οποίων οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται στις

Read More »

Εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας το Σαββατοκύριακο στην πόλη των Φαρσάλων

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρσάλων γίνεται γνωστό πως τα πρωινά του Σαββάτου 15 και της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένο πλύσιμο της πόλης των Φαρσάλων με πιεστικά

Read More »

Αναστολή διδακτικής λειτουργίας όλων των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   15-9-2023   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Αναστολή διδακτικής λειτουργίας όλων των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου     Μετά

Read More »

Εργασίες αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Φαρσάλων

Από τη ΔΕΥΑ Φαρσάλων γίνεται γνωστό πως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την επαρχία μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαπιστωθεί βλάβη στο δίκτυο που τροφοδοτεί την πόλη των

Read More »