Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Η θεατρική κωμωδία «Δάφνες και Πικροδάφνες» αύριο Πέμπτη στο Μεγάλο Ευϋδριο στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Αυγούστου»

Στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος» του Δήμου Φαρσάλων θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στο Μεγάλο Ευϋδριο, το θεατρικό έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δ. Κεχαϊδη – Ε. Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Ηλία Παπαγιάννη. Η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού και θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία με έντονα σατιρικά και ηθογραφικά στοιχεία, μια κατεξοχήν πολιτική κωμικογραφία του νεοελληνικού ρεπερτορίου και το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της μεταπολεμικής λογοτεχνίας.

Η συγγραφική πένα των Δ. Κεχαϊδη και Ε. Χαβιαρά μας πρόσφερε ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας το οποίο καταγράφει το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό και την νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, σε ένα τοπίο μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ο Κώστας, ο Βασίλης ο Τάσος κι ο Αλέκος ζουν στην Τρίπολη. Παράλληλα με τα επαγγέλματά τους, είναι οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών της περιοχής. Μια βραδιά, λίγο καιρό μετά την Μεταπολίτευση, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου βουλευτικών εκλογών, μαζεύονται στο σπίτι του Κώστα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Όλοι τους σχεδόν υποστηρίζουν κάποιον διαφορετικό υποψήφιο βουλευτή του ίδιου κόμματος.

Στη προσπάθεια τους να αποδείξουν την ανωτερότητα του υποψήφιου που υποστηρίζουν αλλά, κυρίως να ικανοποιήσουν το μεγαλομανές φαντασιακό τους που ονειρεύεται κύρος, εξουσία και κοινωνική ανέλιξη, αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ήσυχη ζωή τους και κυρίως την πολιτική τους καριέρα. Αόρατο και μυστηριώδες πρόσωπο αλλά με σημαίνοντα ρόλο, που θα διαταράξει ακόμα περισσότερο της ισορροπίες, αποδεικνύεται μια γυναίκα, η Νόρα.

Το έργο, αν και γραμμένο λίγο μετά τη μεταπολίτευση, παραμένει άκρως διαχρονικό. Μια πολιτική κωμωδία που μιλά για δύσκολα θέματα: βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες μέσα στην ψυχή του Έλληνα, συναισθηματική ανηλικότητα που εκφράζεται μέσα από εξάρσεις του θυμικού και υποβάθμιση της λογικής, υπαρξιακές αυταπάτες, και όλα αυτά με τρόπο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο για να μας θυμίσει τις μεγάλες αντιφάσεις της ελληνικής ψυχής.

Απέναντι σε αυτήν τη διαχρονική πραγματικότητα, προτάσσουμε το χιούμορ, ως άμυνα – προστασία, και έτσι τίποτα δε σας εμποδίζει ώστε να γελάσετε με τη καρδιά σας!

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη έρευνα που εκπονείται στην Ελληνική Περιφέρεια με στόχο να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος τις σύγχρονες ανάγκες (επαγγελματικές, επιμορφωτικές και άλλες) των γυναικών που ζουν στις αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας.

      Ο Οργανισμός Women On Top είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οικονομική & επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία και θα επισκεφθεί τα

Read More »

Στα Φάρσαλα ξανά αποστολή από το Πανεπιστήμιο του Καναδά για αρχαιολογικές ανασκαφές το ερχόμενο καλοκαίρι

Ενόψει της νέας ανασκαφικής περιόδου το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου υποδέχθηκε στο γραφείο του την υπεύθυνη της Καναδικής εκσκαφής κ. Δρ. Μargriet J. Haagsma και την

Read More »

Στον Πύργο Καραμίχου η περιοδική Έκθεση Αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου Τάκη Τλούπα

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας της Νεότερης Ιστορίας  του Δήμου , με χαρά υποδέχεται μια περιοδική  έκθεση αναλογικής φωτογραφίας του Μεγάλου Λαρισαίου Φωτογράφου του Θεσσαλικού κάμπου Τάκη

Read More »

Με την αρωγή του Δήμου Φαρσάλων το «2ο ανοιχτό τουρνουά τένις Φαρσάλων»

  Ο Α.Σ. Ολυμπιάδα και Α.Σ. Φαρσάλων με την αρωγή του Δήμου Φαρσάλων, διοργανώνουν το 2ο ανοιχτό τουρνουά Τέννις στα γήπεδα Τέννις του Δημοτικού  Αθλητικού Κέντρου, που θα διαρκέσει έως

Read More »