Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Εκκίνηση για την «Ακαδημία Φαρσάλων»

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο των Φαρσάλων τα εγκαίνια της «Ακαδημίας Φαρσάλων», από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η «Ακαδημία Φαρσάλων» αποτελεί πρωτοβουλία του Φαρσαλινού ιδρυτή και προέδρου της κ. Γιάννη Φίκα, Director of Humanities στο BCA College και συγγραφέα οκτώ βιβλίων με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόμενο.
Στόχος της είναι η εντρύφηση των μελών της στη φιλοσοφία, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φίκα «βοηθά τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα το περιβάλλον του, τον εαυτό του και να αποκτήσει μία σφαιρική αντίληψη για θέματα διαχρονικά που σχετίζονται με τη δημιουργία του κόσμου, τη μεταφυσική, την πολιτική, την ηθική και την ανθρωπολογία. Επιπλέον, η συγκριτική μελέτη των αρχαίων πολιτισμών μέσα από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την επιστήμη και την πολιτική, καλλιεργεί στον άνθρωπο την ανεκτικότητα και συμβάλλει στην ενότητα των διαφορετικών πολιτιστικών μορφών της ανθρωπότητας».
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας, στην εκκίνηση μίας σπουδαίας πρωτοβουλίας από έναν επιφανή Φαρσαλινό, τον Γιάννη Φίκα.
Η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρσάλων αποτελεί ένα λαμπρό φάρο γνώσης και καλλιέργειας του πνεύματος, σε μία εποχή που, ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι σκεπασμένη από το σκοτάδι της ρηχότητας.
Σήμερα λοιπόν, ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι στη γνώση και στην αναζήτηση της αλήθειας. Χαίρομαι που αυτό το ταξίδι γίνεται με όχημα την Ακαδημία Φαρσάλων.
Κι επειδή η φιλοσοφία δεν αρκείται στην ανάλυση της πραγματικότητας του εμπειρικού κόσμου, αλλά διατυπώνει προτάσεις για την αλλαγή του, είμαι βέβαιος πως αυτή η διαδρομή θα είναι συναρπαστική. Καλή αρχή.»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Ακαδημία Φαρσάλων είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορούμε «να φτιάξουμε αφορμές, να γεμίσουμε με πολιτισμό, με ουσία τις ζωές μας. Να αγαπήσουμε κι άλλο τον τόπο μας και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερο. Γιατί οι ωραίες περιοχές, οι ωραίες πόλεις είναι αυτές που έχουν ωραίους κατοίκους. Κατοίκους που ενδιαφέρονται, νοιάζονται. Να γνωρίσουμε την ιστορία, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας»
Ακολούθησε το πρώτο μάθημα από τον κ. Φίκα, που αφορούσε την εισαγωγή στην ιστορία της φιλοσοφίας.
Στην εκδήλωση που έγινε λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, συμμετείχαν τα μέχρι στιγμής εγγεγραμμένα μέλη της Ακαδημίας. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Βάια Αρσενοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Μπρόζος, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Ντίνος Βαρακλιώτης και Φωτεινή Πιτσάβα κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δημαρχείο Φαρσάλων μαθητές με δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και συγκεκριμένα η Ε’ τάξη πραγματοποίησαν δράση στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα άτομα ΑμεΑ. Η 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια

Read More »

Διάλεξη για τη Θέτιδα στα Φάρσαλα από τον Βασίλη Σπανό

Ο Δήμος Φαρσάλων στα πλαίσια της προβολής του ιστορικού παρελθόντος του Δήμου, ενισχύοντας την προσπάθεια εξωστρέφειας και επικοινωνίας ώστε το μεγάλο ιστορικό παρελθόν της πόλης να γίνει γνωστό στο ευρύ

Read More »

Με παραδοσιακούς χορούς και ρεμπέτικη βραδιά ολοκληρώθηκε η 16η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα

Με παραδοσιακές νότες, εντυπωσιακά χορευτικά, αλλά και με ρεμπέτικη και λαϊκή βραδιά, ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή οι τριήμερες εκδηλώσεις στα Φάρσαλα για την 16η Γιορτή Χαλβά. Στο 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Read More »

Με τη συναυλία της μοναδικής Έλλης Κοκκίνου απόψε η 16η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα

Με τη μοναδική ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών Έλλη Κοκκίνου θα πραγματοποιηθούν απόψε το βράδυ τα εγκαίνια της 16ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα, ενός θεσμού αφιερωμένου στο διάσημο σε όλα τα

Read More »

Με το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ αλλά και ροκ συναυλία ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 16η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων

Με το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, έναν ισχυρό θεσμό για την περιοχή, ξεκίνησαν χθες Παρασκευή στα Φάρσαλα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 16η Γιορτή Χαλβά. Στο χορωδιακό φεστιβάλ που έλαβε χώρα

Read More »

Με το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ και ροκ συναυλία ξεκινά σήμερα Παρασκευή η 16η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα

Με το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων, στις 20:30, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων. Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι

Read More »