Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Εγκαίνια αύριο Σάββατο για την «Ακαδημία Φαρσάλων»

Τον κύκλο των εργασιών της εγκαινιάζει η «Ακαδημία Φαρσάλων» αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.
Η Ακαδημία αποτελεί μία πρωτοβουλία του Φαρσαλινού ιδρυτή και προέδρου της Γιάννη Φίκα, Director of Humanities στο BCA College και συγγραφέα οκτώ βιβλίων με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόμενο. Τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαρσάλων.
Στόχος της είναι η εντρύφηση των μελών της στη φιλοσοφία, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φίκα «βοηθά τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα το περιβάλλον του, τον εαυτό του και να αποκτήσει μία σφαιρική αντίληψη για θέματα διαχρονικά που σχετίζονται με τη δημιουργία του κόσμου, τη μεταφυσική, την πολιτική, την ηθική και την ανθρωπολογία. Επιπλέον, η συγκριτική μελέτη των αρχαίων πολιτισμών μέσα από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την επιστήμη και την πολιτική, καλλιεργεί στον άνθρωπο την ανεκτικότητα και συμβάλλει στην ενότητα των διαφορετικών πολιτιστικών μορφών της ανθρωπότητας».
Μέλη του κύκλου φίλων της «Ακαδημίας Φαρσάλων» είναι μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου καθώς και σειρά στελεχών του δήμου, επιστημόνων από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.
Τα εγκαίνια της ακαδημίας θα γίνουν από τον κ. Εσκίογλου και τον – επίσης μέλος του κύκλου φίλων – πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Αντικείμενο του πρώτου μαθήματος της Ακαδημίας στα ιδρυτικά της μέλη είναι η «Εισαγωγή στη Φιλοσοφία».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα μέχρι στιγμής εγγεγραμμένα μέλη της Ακαδημίας και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για την «Ακαδημία Φαρσάλων» στο 2491350116, κ. Άννα Φλωρά.

Σχετικά Άρθρα

Παιδιά γνώρισαν τα βιβλία του «Δαόχου» και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στα Φάρσαλα

Σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου έλαβαν χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φαρσάλων υπό τη διοργάνωση των ΚΔΑΠ του Δήμου. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί και παιδιά των ΚΔΑΠ 1 και ΚΔΑΠ 3

Read More »

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου η 2η «Γιορτή της Άνοιξης» στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων ΔΗΚΕΦΑ (Κέντρο κοινότητας και τα ΚΔΑΠ) και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος διοργανώνουν την 2η «Γιορτή

Read More »

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές Ά/βάθμιας «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Με Παράρτημα Ρομά της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων για τη διεξαγωγή του 2ου Μυρμιδόνων

Read More »

Εορταστικό τριήμερο με εκδηλώσεις στον Δήμο Φαρσάλων

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για το Τριήμερο της Αποκριάς διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων. Αύριο Σάββατο, μία όμορφη αποκριάτικη παιδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 4 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου των

Read More »

Αποκριάτικη παιδική εκδήλωση μεθαύριο Σάββατο στα Φάρσαλα

Μία όμορφη Αποκριάτικη παιδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 4 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου, 25 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων και του ΟΠΑΚΠΑ.

Read More »