Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δράση Κοινωνικοποίησης με Θέμα: « Η Γυμναστική στην Ζωή μας»

Επικοινωνία:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Η καλή φυσική κατάσταση είναι αλληλένδετη με την καλή υγεία ενός ατόμου. Όσο περισσότερο ασκείται το σώμα, τόσο πιο υγιή παραμένουν τα συστήματα του οργανισμού.
Απλές ασκήσεις σωματικής άσκησης που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε είναι : η βόλτα με το ποδήλατο, το κολύμπι, η χρήση ελλειπτικού, το γρήγορο περπάτημα και το τρέξιμο καθώς επίσης και το ανέβασμα σκαλοπατιών, το περπάτημα μέχρι τη δουλειά και το σχολείο, το καθάρισμα του σπιτιού και της αυλής, η βόλτα με τον σκύλο ή το παιχνίδι με τα παιδιά.
Επειδή λοιπόν «η κίνηση είναι υγεία» τα μέλη του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δ. Φαρσάλων της Δημοτικής κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ πραγματοποίησαν διήμερη δράση με τα παιδιά του οικισμού Ρομά στον υπαίθριο χώρο άθλησης του Δήμου Φαρσάλων». Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 η κοινωνιολόγος μίλησε στα παιδιά στο χώρο του Παραρτήματος για τα οφέλη της σωματικής άσκησης και στην συνέχεια η παιδαγωγός με τον διαμεσολαβητή τα οδήγησαν στον υπαίθριο χώρο άθλησης του Δήμου Φαρσάλων, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί διάφορα όργανα γυμναστικής. Τα παιδιά έκαναν γυμναστική και έπαιξαν παιχνίδια με μπάλα.
Η δράση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με περπάτημα στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ενώ στην συνέχεια παιδαγωγός, διαμεσολαβητής και παιδιά κάθισαν σε καφετέρια και συζήτησαν για τους προβληματισμούς των παιδιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).