Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητών Ρομά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η προώθηση των παιδιών Ρομά στο σχολείο και ταυτόχρονα η συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή κρίθηκε απαραίτητη για την παραμονή των παιδιών στο σχολείο, από τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ .

Η εν λόγω ανάγκη οδήγησε στην συνεργασία των στελεχών του Παραρτήματος Ρομά με στελέχη των τοπικών σχολικών δομών(διευθυντές και διδάσκοντες).

Σημαντικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων(ιατρικό προσωπικό, τμήμα επισκεπτριών υγείας και λοιπό προσωπικό).

Επικοινωνία:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ.2491350161,e-mail: 
 k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: 
 kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Η παιδαγωγός και ο διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά συνεργάστηκαν με το 4Ο Δημοτικό Σχολείο και το 4Ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων ενημερώνοντας τους γονείς για την συνέχιση της σχολικής φοίτησης και τον τρόπο που θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Με τη συνεργασία της νοσηλεύτριας του Παραρτήματος τα παιδιά ρομά προωθήθηκαν μέσω ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων για να εξεταστούν και να συμπληρωθεί το ΑΥΔΥΜ από τους γιατρούς του ΚΥΦ. Όσα παιδιά δεν είχαν εμβολιαστική κάλυψη , προωθήθηκαν για εμβολιασμό.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ).