Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φαρσάλων

Αναβαθμίζονται ενεργειακά σχολεία σε Φάρσαλα και Βαμβακού

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολείων σε Φάρσαλα και Βαμβακού  προχωρά ο Δήμος Φαρσάλων, μετά την υπογραφή από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου, της σύμβασης του έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση των 4ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων και των Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαμβακούς. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 677.956,82 ευρώ πλέον ΦΠΑ (Για τα Φάρσαλα 442.816,19 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και για τη Βαμβακού 235.140,63 ευρώ πλέον Φ.Π.Α).

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «υπέγραψα δύο συμβάσεις πολύ σημαντικών έργων που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων μας σε Φάρσαλα και Βαμβακού. Αφενός θα μειωθούν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη, ειδικά σε μία περίοδο όπου η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο. Από την άλλη όμως, ουσιαστικά θα αλλάξει η όψη των κτηρίων, ενώ το σπουδαιότερο είναι πως θα προσφέρουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Παράλληλα, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος κάνουμε βήματα μπροστά ως προς την κατά το δυνατό μεγαλύτερη, ενεργειακή αυτονομία του Δήμου μας. Προχωράμε ακούγοντας τις ανάγκες της κοινωνίας και μιλάμε με έργα».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Το έργο στα Φάρσαλα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, το οποίο από την ενεργειακή κατηγορία «Η» αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κατηγορία «Α+» με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Θερμομόνωση των περιμετρικών τοίχων και της οροφής του κτιρίου.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα καλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.

– Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού (Νέοι λέβητες, θερμαντικά σώματα και Α/Θ στο γυμναστήριο)

– Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥ

Το έργο στη Βαμβακού αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, το οποίο από την ενεργειακή κατηγορία «Η» αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κατηγορία «Α+» με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Τοποθέτηση θερμομόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους και στην οροφή του κτιρίου.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων, με νέα καλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.

– Αντικατάσταση των λεβήτων πετρελαίου με νέους μεγαλύτερης απόδοσης, των θερμαντικών σωμάτων με σώματα τύπου πάνελ με θερμοστατικές κεφαλές.

– Τοποθέτηση αντλιών θερμότητας για μερικό κλιματισμό.

– Τοποθέτηση μη κεντρικών μονάδων μηχανικού αερισμού (απαγωγή και προσαγωγή αέρα) σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας και γραφείο.

– Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργε

Σχετικά Άρθρα

Αναγγελίες ζημιάς από το Δήμο Φαρσάλων για σειρά πληττόμενων καλλιεργειών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων, αρμόδιος για θέματα πρωτογενούς τομέα κ. Δημήτρης Γούσιας με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο προκειμένου να ζητηθούν οι πρωτοβουλίες

Read More »

Εγκαινιάζεται στα Φάρσαλα το πρώτο Κέντρο Ψηφιακής Φωτογραφίας Νεότερης Τοπικής Ιστορίας, στον Πύργο Καραμίχου

Το πρώτο στο είδος του στην ευρύτερη Θεσσαλική περιοχή, μοντέρνο Κέντρο Ψηφιακής Φωτογραφίας της νεότερης τοπικής ιστορίας, εγκαινιάζει ο Δήμος Φαρσάλων στον Πύργο Καραμίχου, το μοναδικό σωζόμενο πυργόσπιτο της ευρύτερης

Read More »

Αντιπυρική προστασία 2023

Ο Δήμος Φαρσάλων και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνο για τον σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών,  επ΄ ευκαιρία της αντιπυρικής περιόδου 2023 που διανύουμε, υπενθυμίζουν την σύμφωνα με την υπ΄

Read More »

Ξύπνησαν μνήμες από την Γερμανική θηριωδία στο «Ορμάν Μαγούλα»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ξύπνησαν μνήμες της γερμανικής θηριωδίας στο «Ορμάν Μαγούλα», στον Κάτω Δασόλοφο, στη σημερινή εκδήλωση στον τόπο όπου απαγχονίστηκαν 40 πατριώτες. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον

Read More »

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5 σε τρία ηλικιακά γκρουπ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.) διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5 σε τρία ηλικιακά γκρουπ. 1ο γκρουπ (Παίδων) παιδιά που

Read More »